; ;
Gemt

Færre nyetableringer end under corona

28. oktober 2021

I kølvandet på corona var der en stor stigning i antallet af nyetableringer. I 3. kvartal i 2021 er antallet af nyetableringer lavere end under corona. Tallet er dog stadig højere end før pandemien.

 

Udviklingen i antal nyetableringer i 3. kvartal (2019-2021)

imageeln2q.png

Nye tal fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) viser, at det samlede antal nyetablerede selskaber i Danmark i 3. kvartal i 2021 er faldet sammenlignet med samme periode sidste år.

Tallene for nyetableringer tyder - på trods af faldet sammenlignet med sidste år - på, at flere har mod på at starte virksomhed. Det glæder jeg mig over, for vi skal have skabt en kultur i Danmark, hvor det at blive iværksætter er lige så almindeligt, som at være lønmodtager. Da coronapandemien lukkede Danmark ned i foråret 2020, skabte det stor usikkerhed for selvstændige og startups. Det så vi bl.a. ved nedgang i etableringsraten. I kølvandet på corona var der en stor stigning i antallet af nyetablerede selskaber sammenlignet med samme periode årene inden. Selvom det tyder på, at stigningen af nyetableringer er på vej tilbage til sit naturlige leje, så er tallet stadig højere end før pandemien, og derfor er det vigtigere end nogensinde før, at innovative virksomheder får de bedst mulige rammevilkår, så vi kan sørge for, at de har lyst til at blive i Danmark og udvikle deres forretning,” udtaler chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv, Jasmina Pless.

Selvom tallene for 3. kvartal i 2021 er 5 pct. lavere end 3. kvartal i 2020, er 3. kvartal i 2021 stadig 9,3 pct. højere end i 2019. I 3. kvartal i 2019 var det gennemsnitlige månedlige antal nyetableringer på 2.084. Der har derfor samlet set været vækst i antallet af nyetableringer over perioden fra 2019 til 2021, men tallene dækker over en stor stigning efterfulgt af et mindre fald.

Færre nyetableringer end under corona_Q32021

pdf

Download