; ;
Gemt

Falck, Carelink og Danske Regioner vinder Dansk Erhverv-prisen 2021

01. september 2021

I forbindelse med Dansk Erhvervs årsdag i Øksnehallen overrakte H.K.H. Kronprinsen Dansk Erhverv-prisen til et ekstraordinært godt samarbejde mellem det offentlige og det private. Det blev samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner, der løb med prisen.

 

Fem ekstraordinært gode samarbejder mellem det offentlige og det private var nomineret til Dansk Erhverv-prisen 2021. Samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner vandt prisen.

Prisvinderne har stået for et unikt offentlig-privat samarbejde om lyntest, der har været en hjørnesten i den danske teststrategi og hjulpet Danmark ud af coronakrisen, og prisen hylder indsats for at levere konkrete resultater til gavn for borgerne i en krisetid.

”Vi er meget stolte over at modtage Dansk Erhverv-prisen sammen med Danske Regioner og Carelink. Coronapandemien har demonstreret, hvor meget mere vi kan løfte i fællesskab, når parter fra både det offentlige og det private bidrager. Vores samarbejdspartnere i regionerne og de øvrige myndigheder har fra starten udvist stor tillid til, at vi kunne løse opgaven. Dette var afgørende for, at vi kunne etablere et test-setup i så stor skala og på så kort tid. Den tillid vil jeg gerne kvittere og takke for,” siger Jakob Riis, administrerende direktør og CEO i Falck.

”Det gør os både glade og stolte at modtage Dansk Erhverv-prisen med vores to partnere i samarbejdet, Falck og Danske Regioner. Det har været et rigtig stærkt samarbejde, og vi håber, at det kan blive et startskud til et paradigmeskifte for, hvordan det offentlige og private arbejder sammen. Vi skal have mere samarbejde, hvor der er mindre detailstyring, mere tillid og mere metodefrihed, og jeg håber, det her samarbejde kan tjene som inspiration,” siger Brian Rosenberg administrerende direktør i Carelink.

”Vi er stolte over at modtage prisen for vores tætte samarbejde med erhvervslivet under corona-epidemien. I en ekstraordinær situation fik vi hurtigt opbygget en stor og fleksibel testkapacitet i alle dele af Danmark, og der er ingen tvivl om, at det har haft massiv betydning for, at vi i høj grad lykkedes med at holde corona-epidemien i skak. Vores fælles indsats har kun bestyrket os i, at samarbejdet med danske virksomheder også fremover er vigtigt – både i kampen mod fremtidige epidemier og i hverdagen, når vi skal levere det bedst mulige sundhedsvæsen til danskerne,” siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

En oplagt vinder
Dansk Erhverv-prisen gives til et offentlig-privat samarbejde mellem to eller flere offentlige og private aktører, f.eks. virksomheder, organisationer og myndigheder, der med samarbejdet har leveret ekstraordinære, konkrete resultater og bidraget til at løfte en samfundsudfordring.

”I Dansk Erhverv vil vi gerne hylde de gode offentlige og private samarbejder, for de er med til skabe et bedre og stærkere Danmark. Når det private og offentlige går sammen og handler, så opstår de stærkeste løsninger. Det kan vi se blandt alle de nominerede. Falck, Carelink og Danske Regioner har samarbejdet om at tackle en kæmpe samfundsudfordring til gavn for borgerne her under corona. Det samarbejde er en meget fortjent vinder af Dansk Erhverv-prisen,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

De nominerede til Dansk Erhverv-prisen 2021:

  • OK-Fonden og Lolland Kommune for fantastiske resultater med nedbringelse af sygefravær i ældreplejen i Lolland Kommune, hvilket kan løse den massive mangel på hænder i ældreplejen nu og de kommende år.
  • Randers FC og Randers Kommune for at skabe fritidsjobs for marginaliserede unge i Randers Kommune og bruge den unikke kombination af fællesskab, selvværd og tro på egne evner, som sport og idræt kan skabe.

  • Falck, Carelink og Danske Regioner for unikt offentligt-privat samarbejde om lyntest, som har været en hjørnesten i den danske teststrategi, der har bidraget til at få Danmark gennem coronakrisen.
  • Refurb, Special Minds og Kolding Kommune for en grøn og socialt bæredygtig indsats med afvikling og genanvendelse af brugt IT i Kolding Kommune samtidig med at deltagerne går fra passiv til aktiv forsørgelse.
  • Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune for at etablere Generationernes Hus i Aarhus Kommune, hvor mennesker i alle aldre – lige fra daginstitution til plejehjem - og med forskellige behov lever sammen og skaber nye fællesskaber.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef