Gemt

Oversigt over nye og kommende rammevilkår i vejtransporten

Oversigt over nye og kommende rammevilkår i vejtransporten

Nyhed

20. september 2021

Sidste år blev der vedtaget omfattende national og EU-lovgivning for vejtransporten. Nogle regler er allerede trådt i kraft, mens andre først træder i kraft i 2022 eller senere. Dansk Erhverv har samlet et overblik over reglerne.


Rammevilkårene for vejtransporten blev i 2020 ændret på flere centrale områder – både ved ny dansk lovgivning og med vedtagelsen af EU’s Vejpakke.

Dansk Erhverv har lavet en oversigt over disse nye regler. Oversigten viser, at det er et meget detaljeret og omfattende regelsæt, som branchen skal forholde sig til. Derfor har Dansk Erhverv et fast fokus på at nedbringe de administrative byrder og bøvl og forenkler reglerne mest muligt i den implementeringsproces, der er i gang i øjeblikket, så virksomhederne har de bedst mulige rammevilkår at drive virksomhed ud fra.

Du kan se oversigten herunder. Oversigten er med forbehold for, at visse elementer kan ændre sig i lovgivningsprocessen, idet lovforslaget, der implementerer EU’s Vejpakke, fremsættes og behandles i efteråret. 

Oversigten viser samtidig, at det er et meget detaljeret og omfattende regelsæt, som branchen skal forholde sig til. Derfor påpeger branchedirektør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg, vigtigheden af, at man løbende fastholder et stort fokus på at nedbringe de administrative byrder og bøvl og forenkler reglerne mest muligt.

“Der er fortsat meget store udfordringer med at skaffe chauffører og materiel nok til at løse markedets behov. Det er positivt, at EU’s vejpakke nu er ved at blive implementeret, da fælleseuropæiske regler giver en sundere og mere afbalanceret konkurrencesituation. Men det er helt afgørende, at myndighederne gør alt, hvad de kan for at reducere bøvl, risiko for fejl og administrative omkostninger i både dansk og europæisk lovgivning, da alternativet er, at de udenlandske lastbiler hellere vil køre andre steder – og det sidste vi har brug for nu er, at der tages yderligere kapacitet ud af markedet.”

Notat - Overblik over kommende regler i vejtransporten (sep. 2021)

pdf

Download

Kontakt os

Transport

Kristian Baasch Pindbo

Chefkonsulent