; ;
Gemt

Pfizer-chef: Offentlig-privat samarbejde gjorde det umulige muligt

02. september 2021

Det var ikke mindst et forbilledligt offentlig-privat samarbejde, der hjalp Pfizer-BioNTech med at udvikle og distribuere en vaccine mod Covid-19 på rekordtid. Det forklarede Sinan Atlig fra Pfizer, da han gæstede Dansk Erhvervs Årsdag. 

Selvom Sinan Atlig fra Pfizer var med fra London via en Teams-forbindelse, var han næsten på hjemmebane, da han holdt oplæg til Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen i København. 

Op imod en halv million mennesker er nemlig blevet vaccineret mod Covid-19 i Øksnehallen - en stor del har fået Pfizer-BioNTechs vaccine stukket i armen. 

"Normalt tager det 10-15 år at udvikle og lancere en vaccine. Vi gjorde det på under et år."

En logistisk opgave, der er blevet løst på imponerende vis. 

Præstationen blegner dog en smule, når den sammenlignes med udviklingen af vaccinen. 

”Normalt tager det 10-15 år at udvikle og lancere en vaccine. Vi gjorde det på under et år. Og samtidig mangedoblede vi vores kapacitet - midt under en global pandemi,” forklarede Pfizer-chefen, der modtog store klapsalver fra et både imponeret og taknemmeligt publikum. 

Hvis ikke os, hvem så? 

En af nøglerne til den succes er ifølge Sinan Atlig et usædvanligt godt samarbejde mellem private og offentlige aktører. 

”Vi sagde straks til os selv; hvis vi ikke skal producere denne vaccine, hvem skal så? Og så gik vi ellers i gang. Undervejs har vi haft et fantastisk samarbejde med andre virksomheder og det offentlige, som blandt andet har hjulpet med tilladelser, distribution og information.”  

"Hvis vi skal løse de store udfordringer, som verden står overfor, så skal vi arbejde sammen på tværs af det private og offentlige."

Læs også vores interview med Pfizers danske topchef Lars Møller.

En vigtig lære 

Coronakrisen har været forfærdelig på mange måder, men den har også lært os noget, håber Sinan Atlig. 

”Hvis vi skal løse de store udfordringer, som verden står overfor, så skal vi arbejde sammen på tværs af det private og offentlige. Vaccineudviklingen er et fremragende eksempel på, hvad vi kan, hvis vi står sammen. Det håber jeg, at vi har lært.” 

Læs også: Brian Mikkelsen: Det hele starter med erhvervslivets rammevilkår

Se mere: Dansk Erhverv lancerer Konkurrenceevnebarometer: Her skal vi sætte ind for at blive verdens bedste land at drive virksomhed i

Kontakt

Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent