Gemt

Virksomheder: ”De her rammevilkår udfordrer os lige nu”

09. september 2021

Det hele starter med erhvervslivets rammevilkår, og gode rammevilkår for de danske virksomheder er fuldstændig afgørende. Men hvilke rammevilkår er den største udfordring for virksomhederne lige nu? Det har vi spurgt en række virksomhedsledere om.

 

Gode rammevilkår er fuldstændig afgørende for dansk erhvervsliv. Og det hele starter med erhvervslivets rammevilkår. Derfor skal vi sikre, at de danske virksomheder har de rette betingelser til at skabe arbejdspladser, velstand og fremgang.

Læs mere: Dansk Erhverv lancerer kampagne, der sætter fokus på #rammevilkår

Men hvilket rammevilkår er den største udfordring for jer lige nu? Det spurgte vi flere virksomhedsledere om på Dansk Erhvervs Årsdag.

Læs svarene herunder.

Carsten Lassen, direktør, Specialisterne:

”Det største rammevilkår, som vi skal have ændret, er måden vi driver beskæftigelsesindsatsen i Danmark.”

”Min udfordring er, at jeg kan simpelthen ikke få lov at arbejde i tre måneder sammenhængende med – det er så autistiske mennesker – som er den tid, jeg skal bruge, for at sikre mig, at vi har det rigtige match mod arbejdsmarkedet. Lige nu er det jobcentrene, vores dagpengesystem og regler omkring aktivering af dagpengemodtagere, som er flaskehalsen for, at vi kan komme videre med vores arbejde.”

Jan Skelbæk, CEO, Miracle:

”Vi har også hørt i dag fra talerstolen, at man godt ved, at der kommer til at mangle mange, kvalificerede kandidater fremadrettet. Det begynder vi at mærke. Vi er kun 150 mand, så før synes jeg godt, at vi har kunne rekruttere ved at skille os lidt ud fra mængden, men i takt med at vi skal bruge endnu flere, begynder det at blive sværere. Ingen tvivl om det.”

”En del er også at få dem fra udlandet, så kan vi få gode vilkår til at tiltrække fra udlandet – det er også op til os selv, det ved jeg godt – er det en vej til at skaffe kandidater.”

Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten:

”Lige nu er det helt klart de udfordringer, der er, med at få arbejdskraft ind. Vi har haft godt gang i kedlerne under corona, men har så sandelig været ramt her hen over foråret særligt med at få skaffet medarbejdere.”

”Udfordringen er, at det er sværere at rekruttere ind. Hvis vores varehuse søger medarbejdere, så er det sværere at finde den eller de rigtige medarbejdere. Og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, fordi vi har et behov for et vist antal, dygtige mennesker til at kunne hjælpe vores kunder i varehusene.”   

Hans Andersen, CEO, Helphouse:

”Vi har lige øget vores medarbejderstab med omkring 50 procent, og rekruttering i det hele taget er en udfordring. Vi er en virksomhed, der er på vej til Tyskland, og derfor kommer vi også til at få nogle udfordringer med blandt andet at drifte på tværs af grænser.”

”Samarbejdet på tværs af de europæiske grænser er absolut nogle rammevilkår, som er essentielle for vores måde at vækste ud i Europa på og skabe omsætning i Danmark på.”

Læs mere: Overblik: Det blev der sagt, lovet og debatteret på Dansk Erhvervs Årsdag

Kontakt os

Kommunikation

Signe Hvas

Kommunikationskonsulent