; ;
Gemt

Overblik: Det blev der sagt, lovet og debatteret på Dansk Erhvervs Årsdag

Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i, og derfor blev der talt rammevilkår, akut mangel på arbejdskraft og offentlig-privat samarbejde. Få et overblik over taler, debatter og oplæg på Dansk Erhvervs Årsdag her. 

 

Rammevilkår. Et ord, der gik igen og igen på Dansk Erhvervs Årsdag, som blev afviklet den 1. september. Her satte flere CEO’s ord på de udfordringer, de står med, og kom med deres bud på, hvordan vi løser dem.

Men hvis du ikke fik det hele med fra dagen, får du her det fulde overblik over det, der blev sagt, lovet og debatteret.

Brian Mikkelsen: Det hele starter med erhvervslivets rammevilkår
Rammevilkår er et fuldstændigt nødvendigt vilkår for det danske samfund, og den akutte mangel på arbejdskraft skal løses nu, lød det fra adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, på Dansk Erhvervs Årsdag.

"Rammevilkår. Det smager måske tørt, men gode rammevilkår er fuldstændig afgørende for dansk erhvervsliv," siger Brian Mikkelsen.

For det hele starter med erhvervslivets rammevilkår.  

”Hvis vi vil indfri Danmarks potentiale og sikre vores velfærd, skal danske virksomheder have de rette betingelser til at skabe arbejdspladser, velstand og fremgang.” 

”Med andre ord: For at være verdens bedste land at leve i, skal vi være verdens bedste land at drive virksomhed i,” lød det fra Brian Mikkelsen. 

Læs mere: Dansk Erhverv lancerer kampagne, der sætter fokus på #rammevilkår

Statsministeren med budskab til erhvervslivet
Statsminister Mette Frederiksen benyttede lejligheden til at takke for et godt samarbejde om coronahåndteringen. Hun er enig i, at Danmark skal være verdens bedste land at leve i og at drive virksomhed i – og at vi skal løse problemet med mangel på arbejdskraft. 

”Ja, vi skal være verdens bedste land at leve i, og forudsætningen for det er, at vi er verdens bedste land at drive virksomhed i. Og det mener jeg i ramme alvor,” lød det fra statsministeren, der også kom ind på den mangel på arbejdskraft, der i dag udfordrer mange virksomheder i Danmark.

Falck, Carelink og Danske Regioner vinder Dansk Erhverv-prisen 2021
Fem ekstraordinært gode samarbejder mellem det offentlige og det private var nomineret til Dansk Erhverv-prisen 2021. Samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner vandt prisen.

”Vi er meget stolte over at modtage Dansk Erhverv-prisen sammen med Danske Regioner og Carelink. Coronapandemien har demonstreret, hvor meget mere vi kan løfte i fællesskab, når parter fra både det offentlige og det private bidrager," siger Jakob Riis, administrerende direktør og CEO i Falck.

Læs mere: Falck, Carelink og Danske Regioner vinder Dansk Erhverv-prisen 2021

Erhvervsministeren mødt af klare ønsker og forslag fra veloplagt panel
Det var tydelige budskaber og opfordringer, der blæste erhvervsministerens vej, da Vestas, Københavns Lufthavns og Guldsmeden Hotels topchefer mødte erhvervsminister Simon Kollerup i paneldebat på Årsdagen.

Du kan læse mere om debatten her - eller se eller gense hele paneldebatten mellem Simon Kollerup, adm. direktør for Vestas Henrik Andersen, Guldsmeden Hotels grundlægger Sandra Weinert og adm. direktør for Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, herunder: 

Ellemann-Jensen: Grøn skattereform skal være motoren i grøn omstilling
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, var inviteret til Dansk Erhvervs Årsdag for at give sit bud på, hvordan Danmark bliver verdens bedste land at starte og drive virksomhed i.

Her tog Venstre-formanden udgangspunkt i klimadagsordenen.

”Vores største opgave er at omstille Danmark til et klimaneutralt samfund, og det kommer vi ikke i mål med uden virksomhederne - og der er ingen lige vej til succes,” sagde han.

Læs mere: Grøn skattereform skal være motoren i grøn omstilling

Novozymes’ topchef: Sådan får vi højtuddannet arbejdskraft til Danmark
Danmark er et godt sted at drive virksomhed, men vi skal fokusere mere på diversitet og prioritere talentmassen, hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence, mener Ester Baiget fra Novozymes.

”Manglen på diversitet og inklusion er faktisk overraskende stor, og det er problematisk, fordi det er dårligt for evnen til at tiltrække arbejdskraft. Talentmassen og udvalget bliver simpelthen mindre,” forklarer hun fra scenen på Dansk Erhvervs Årsdag.

Læs mere: Novozymes’ topchef: Sådan får vi højtuddannet arbejdskraft til Danmark

Samarbejde får tingene til at ske
Bestyrelsesformand for A.T. Kearney, Alex Liu, pointerede i sit indlæg på Dansk Erhvervs Årsdag blandt andet, at virksomheders 5-års planer ofte går ud på at overleve de næste 6 måneder.

”Det er på tide at skrotte og i stedet benytte de næste 6 måneder til at overveje, hvordan vi får forretningen til at blomstre de næste 5 år og endnu længere,” konstaterede Alex Liu fra scenen.

Læs mere: Samarbejde får tingene til at ske.

Pfizer-chef: Offentlig-privat samarbejde gjorde det umulige muligt
Et forbilledligt offentlig-privat samarbejde hjalp Pfizer-BioNTech med at udvikle og distribuere en vaccine mod Covid-19 på rekordtid. Det forklarede Sinan Atlig fra Pfizer på Dansk Erhvervs Årsdag.

"Normalt tager det 10-15 år at udvikle og lancere en vaccine. Vi gjorde det på under et år."

Du kan læse mere om oplægget her. 

Mikkel Hippe Brun: Tigerrådet på spring
Tigerrådet skal være med til at afdække, hvilke markante initiativer, der skal tages, for at digitaliseringen kan være med til at løse nogle af de store samfundsudfordringer.

Det fortalte rådets formand, Mikkel Hippe Brun, om på Dansk Erhvervs Årsdag.

Du kan se eller gense oplægget fra Mikkel Hippe Brun på Dansk Erhvervs Årsdag herunder: