; ;
Gemt

Fødevareforlig 5 udskudt til 2024

16. august 2022

Fødevareforligene fastsætter rammerne for fødevarekontrollen i Danmark for en 4-årig periode. Det femte af sin slags skulle have været forhandlet på plads dette efterår, så det kunne træde i kraft i 2023, men er nu blevet udskudt med et år.

Det er i forligskredsene bag fødevareforliget blevet besluttet at forlænge det nuværende fødevareforlig 4 med et år, så det løber frem til udgangen af 2023. Fødevareministeriet begrunder forlængelsen med, at den nuværende forligsperiode har været præget af COVID-19-situationen med restriktioner og nedlukninger af restauranter og butikker, hvilket har betydet, at de nye tiltag i fødevarekontrollen ikke har haft tilstrækkelig tid til at virke.

Den etårige forlængelse af det nuværende Fødevareforlig 4 betyder samtidig, at forhandlingerne om det kommende Fødevareforlig 5 udskydes til 2023, således at det kan træde i kraft i 2024.

Læs Dansk Erhvervs nyhed fra januar 2022 om det kommende Fødevareforlig, som nu udskydes med et år: Klimadata, fødevareforlig og Farm to Fork-strategi vil præge 2022 (danskerhverv.dk)

Kontakt

Fødevarer

Anders Kroman Liin

Politisk konsulent
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer