; ;
Gemt

Dansk Erhverv hilser ambitiøs og modig reformregering velkommen

14. december 2022

Den nye regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er intet mindre end et historisk nybrud i dansk politik. Den nye regering har store ambitioner i forhold til at øge arbejdsudbuddet, sikre hurtigere grøn omstilling og mere frit valg. Der er tale om en modig reformregering, og det er meget velkomment, lyder det fra Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

 

Efter mange dages forhandling har Danmark fået en ny regering hen over den såkaldte politiske midte. Der er i dén grad tale om en regering, der har reformer på programmet, hvilket vækker glæde i Dansk Erhverv..

”Det er ikke bare en bred regering, det er også en regering hen over den politiske midte. Vi kan se på regeringsgrundlaget, at Danmark nu har fået en reformregering, og det er meget positivt. Det betyder, at vi kan få sat gang i alle de centrale indsatser, der skal være med til at forbedre vores konkurrenceevne og vores velfærd. Den nye regering vil øge arbejdsudbuddet med 45.000, og det er der som minimum brug for, hvis vi fremover skal sikre hænder og hjerner nok til både erhvervslivet og det offentlige,” siger Brian Mikkelsen..

 

Giver danskerne mere frit valg
Den nye regering vil også sikre mere frit valg i den offentlige sektor.

”Vi står overfor massive udfordringer på velfærdsområdet. Hvis vores velfærdssamfund skal udbygges og styrkes, så er der brug for mere frit valg og mere samarbejde mellem det offentlige og de private aktører. Derfor er det glædeligt, at den nye regering tør nytænke velfærdsområdet ved at udvide og styrke det frie valg og sætte borgeren i centrum. Ved at styrke samarbejdet mellem det offentlige, civilsamfundet og det private kan vi sammen styrke vores fælles velfærdssamfund,” siger Brian Mikkelsen.

Gør Danmark klar til fremtiden

Regeringsgrundlaget har også fokus på den grønne omstilling, og det har Dansk Erhverv efterspurgt.

”Hvis vi skal gøre os uafhængige af Putins gas og fremtidssikre Danmarks grønne styrkepositioner, så skal den grønne omstilling ske i et hurtigere tempo, end det er tilfældet i dag. Her vil regeringen sætte turbo på den grønne omstilling ved at afkorte sagsbehandlingstiden for etableringen af vedvarende energi og se på smidigere modeller for udbygningen af havvind. Helt overordnet har Danmark fået en regering, som er klar til at træffe de valg, som gør Danmark klar til fremtiden. Danmark har fået en modig regering. Vi glæder os til samarbejdet for at nå resultaterne,” siger Brian Mikkelsen..

Brian Mikkelsen tilføjer, at Dansk Erhverv også er meget tilfredse med, at regeringsgrundlaget lægger op til en styrkelse af rammevilkårene i forbindelse med for eksempel skatten og vilkårene i forbindelse med generationsskifte.

Læs regeringsgrundlaget her

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef
Erhvervspolitik & Analyse

Monica Søs Rosell

Chef for politisk sekretariat
Kommunikation, presse, kurser & events

Louise Jaaks Sletting

Vicedirektør