{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
De familieejede virksomheder spiller i særlig høj grad end rolle for beskæftigelsen i Danmarks mange landkommuner. Her vurderer dobbelt så mange nemlig at de er ansat i en familieejet virksomhed sammenlignet med i storbykommunerne.
01. december 2022
Danske erhvervsliv er rammen for både store og små familieejede virksomheder. Nogle af de mest kendte familieejede virksomheder er fx LEGO, Bestseller, Harald Nyborg og JYSK. Men hvor stor betydning har de danske familieejede virksomheder for beskæftigelsen geografisk i Danmark? Dansk Erhverv har spurgt de danske beskæftigede hvor de bor, og om de selv vurderer, at de er ansat i en familieejet virksomhed.
Konklusionen er, at dobbelt så mange privatansatte i landkommunerne vurderer, at de er ansat i en familieejet virksomhed sammenlignet med tilsvarende privatansatte i storbykommunerne. Dette overrasker ikke Carl Andersen som er politisk konsulent for familieejede virksomheder ved Dansk Erhverv:
"Det bekræfter den tese vi længe har haft om, at de familieejede virksomheder har en større betydning for beskæftigelsen udenfor de større byer. Vi ser i højere grad at den lokale tøjbutik, restauration eller hotel er drevet af borgere eller familier med en stærk lokal tilknytning ude i de mindre byer. De tager et stort ansvar for lokalsamfundet og bidrager til alt fra byudvikling til lokale sponsorater."
Det er alt andet lige svære at drive forretning med et mindre kundegrundlag. Derfor er det også afgørende for den fortsatte tilstedeværelse af erhvervsvirksomheder udenfor de større byer, at vilkårene for generationsskifte af virksomheder forbedres. Det er nemlig langt fra sikkert der er interesse for eksterne i, at drive forretningerne videre:
"Vi ved, at over hver tredje virksomhed som sættes til salg ikke modtager nogen bud. En del af de små Nogle af disse virksomheder hviler nærmest i sig selv med 1-2 ansatte som måske er i familiære relationer. Hvis børnene ikke har mulighed eller lyst til at drive dem videre, så er der en stor risiko for afvikling. Det er på sigt til skade for bosætning og den samlede forsynings, - og servicekæde udenfor de større byer." udtaler Carl Andersen.
Dansk Erhverv har tidligere analyseret hvordan alderen på ejerlederne er voksende imens der står over 200.000 børn af selvsamme ejerledere klar, til potentielt at drive virksomhederne videre. Blandt de store udfordringer ved generationsskifte er, usikkerhed omkring værdiansættelsen af virksomhederne, likviditetsdræn og gældsætning ved betaling af generationsskifteskatten samt ikke mindst manglende planlægning fra den nuværende ejerlederes side.