{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
21. februar 2022
Farvestoffet titandioxid (E 171) anvendes som hvidt farvestof i fx kosttilskud, dressinger, kageglasur og slik. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) revurderede i 2021 sikkerheden af titandioxid og konkluderede, at det ikke længere er sikkert at anvende som tilsætningsstof til fødevarer.
EU vedtog i oktober 2021 at forbyde titandioxid i fødevarer, hvilket betyder, at farvestoffet bliver fjernet fra EU's liste over tilladte fødevaretilsætningsstoffer. Forbuddet er nu offentliggjort, og trådte i kraft den 7. februar 2022 ved Forordning 2022/63 af 14. januar 2022 om ændring af bilag II og III til Europa-Parlamentets og Rådets forordning 1333/2008 for så vidt angår fødevaretilsætningsstoffet titandioxid (E 171).
Overgangsperiode
Selvom forordningen trådte i kraft den 7. februar 2022, er der vedtaget en overgangsperiode, som betyder, at leverandører må markedsføre og sælge titandioxid som tilsætningsstof til fødevarer, ligesom fødevareproducenter kan producere og sælge fødevarer med indhold af titandioxid indtil den 7. august 2022. Overgangsperioden er besluttet for at give mulighed for at finde alternativer til stoffet.
Når overgangsperioden udløber den 6. august 2022, må titandioxid ikke længere bruges i fødevareproduktion. Dog må lovligt producererede fødevarer med indhold af titandioxid markedsføres og sælges, indtil deres holdbarhed udløber.
Se Dansk Erhvervs tidligere nyhed: Tilsætningsstoffet titandioxid vurderes ikke længere som sikkert.
Læs mere i Fødevarestyrelsen nyhed: Titandioxid bliver forbudt i fødevarer i hele EU.