; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Nattelivet skal åbne 31. januar

25. januar 2022

England, Schweiz, Wales, Irland, Skotland og Færøerne har meldt ud, at de vil fjerne restriktioner og dermed genåbne fuldt for restauranter og nattelivet. På onsdag melder regeringen ud, hvilke restriktioner den gerne ser udfaset. I den forbindelse skal der sættes en dato for nattelivet, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

 

Danseglade danskere har længe måtte se langt efter åbent i nattelivet. Også restauranter har bøvlet og bøvler fortsat med en ulogisk regel om, at der sidste runde er kl. 22, og at der lukkes kl. 23.00. En regel, der har kostet restauratører landet over dyrt.

”Restriktionerne har ramt nattelivet og restauranter benhårdt over flere omgange. Det er ellers her, at mange danskere mødes i festligt lag, men festen for branchen gennem de seneste to år med flere omgange coronarestriktioner har været til at tage at føle på. Nu er der bred enighed om, at vi er på vej ind i en ny fase af coronahåndteringen. At vi skal væk fra at lukke ned og genåbne i et væk. Nu og her handler det om, at regeringen på onsdag vil melde ud, hvordan den ønsker, at genåbningen skal forløbe. Her er det vores klare opfordring, at der er fuld genåbning, også for nattelivet pr. 31. januar. Branchen fortjener at komme i gang igen og få deres mange medarbejdere retur fra lønkompensation,” siger Lars Ramme Nielsen, markedschef i Dansk Erhverv.

Fuld genåbning i flere lande
Lars Ramme Nielsen peger på, at der er fuld genåbning på vej i en række lande omkring os.

”Når Schweiz, England, Skotland og sågar Færøerne kan og vil genåbne, så kan vi selvfølgelig også i Danmark. Vi skal ikke være de sidste i genåbningstoget, og kan man genåbne forsvarligt med spritten af, brug af coronapas og så videre, så skal vi selvfølgelig gøre det,” siger Lars Ramme Nielsen. 

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil