; ;
Gemt

Ny anmeldelsesblanket

crimestat - 19. juli 2022

Dansk Erhverv, Københavns Politi og Rigspolitiet har indgået et større samarbejde om at forbedre butikstyverianmeldelsesblanketten i Crimestat. Den nye anmeldelsesblanket forventes at blive lanceret i løbet af sommeren 2022. Læs mere om den nye anmeldelsesblanket her.

 

I 2021 har Dansk Erhverv indgået et større samarbejde med Københavns Politi og Rigspolitiet om at forbedre butikstyverianmeldelsesblanketten i Crimestat, med henblik på at gøre anmeldelser nemmere at foretage og samtidig sikre, at politiet får de nødvendige oplysninger på en nem og overskuelig måde allerede ved anmeldelsen. Det skal medvirke til en mere effektiv sagsbehandling både hos butikkerne og politiet.

Vi er i Københavns Politi meget glade for samarbejdet med Crimestat og velvillighed overfor vores input, så vi i fællesskab kan få skabt en anmeldelsesblanket, der giver os et grundlag til at kunne lave de bedst mulige straffesager, der kan behandles så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. Fyldestgørende anmeldelser giver os et meget bedre grundlag for at kunne løfte bevisbyrden, mindske sagsbehandlingstiden og dermed i sidste ende få dømt flest mulige butikstyve for deres ugerninger” siger Thor Munck Grønbæk, Politikommissær, Københavns Politi

Jo bedre anmeldelserne er, desto hurtigere og bedre kan politiet behandle sager om butikstyveri. Jo nemmere anmeldelserne bliver at udfylde for brugerne, jo flere butikstyverier vil blive anmeldt. Ved implementeringen af den nye anmeldelsesblanket forventer vi at se en hurtigere sagsbehandling hos politiet, og dermed se flere og hurtigere domsfældelser. En butikstyv, der straffes hurtigt efter sin gerning, vil have en forebyggende effekt.

Den nye og forbedrede anmeldelsesblanket forventes at blive lanceret i løbet af sommeren 2022. Efter implementeringen af den nye blanket i Crimestat vil den blive anvendt ved anmeldelser i samtlige politikredse.

Sammen med Rigspolitiet arbejder Dansk Erhverv på, at få gjort blanketten mere automatiseret, således, at anmeldelsen kan komme direkte ind i politiets system, når butikken foretager anmeldelse.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil