; ;
Gemt

Ejendom.com vil udrydde PDF filer og Excel arker inden for ejendomsdrift og vedligehold

23. juni 2022

Ejendomsbranchen har været nogle af de sidste til at ride med på den digitale bølge. Det vil virksomheden ejendom.com lave om på. Dog kræver det modige aktører, som er villige til at vise gennemsigtighed og investere i IT før, at det for alvor kan skabe værdi i branchen. Sådan lyder det fra Tomas Zhang Mathiesen, adm. direktør i ejendom.com.

image99pbn.pngTeamet bag ejendom.com Morten, Tomas, Henrik og Louise (set fra venstre).

Siden november 2021 har virksomheden ejendom.com gjort det nemmere for aktører i ejendomsbranchen at drifte og vedligeholde ejendomme ved hjælp af en digital platform, som skaber overblik, gennemsigtighed og standardisering. Det skal gøre op med bøvl med mange siders PDF filer og Excel arker. Målet har siden virksomheden spæde start været at udfylde et hul i markedet: skabe standardisering og digitalisering i ejendomsbranchen.

”Vi har forsøgt at skræddersy en digital platform, som giver de professionelle aktører et bedre værktøj og overblik til at drift og vedligehold af ejendomme. Man kan eksempelvis oprette en digital tilstandsvurdering, som automatisk opretter en tilsvarende vedligeholdelsesplan, der kan deles med ejerne eller andre aktører via et login,” fortæller Tomas Zhang Mathiesen og uddyber:

”Mens alle beslutninger omkring vedligeholdelse af en udlejningsejendom træffes af den enkelte ejer, er det mere kompliceret, når det kommer til andels- og ejerforeninger. Det er alt, hvad der handler om de ydre rammer: Tag, isolering, vinduer, altaner, installationer, facader, klimasikring, loft, kælder, fællesarealer osv. Det vil sige, at langt de fleste dyre og komplicerede vedligeholdelsesopgaver kræver buler af papirarbejde, PDF filer, Excel arker og masser af koordinering.”

Digitalisering i ejendomsbranchen skabes sammen 
For Tomas Zhang Mathiesen ser han på samfundsplan et uforløst potentiale i at bruge data og teknologier i ejendomsbranchen. Ifølge ham er der ingen tvivl om, at branchen ikke har haft nok valgmuligheder af it-løsninger, og at det er en branche, som er bagud, når det kommer til at investere i IT og digitalisering. Her ser han en stor forskel på proptech (property technolgy) og fintech (finacial technology).

”Hvis man sammenligner proptech med fintech er der sket rigtig meget inden for fintech de seneste mange år. Fintech-virksomheder har automatiseret en lang række finansielle processer i virksomheder. Jeg tror, at vi kommer til at se samme udvikling inden for proptech. Jeg tror, at det kræver modige aktører, som er villig til at vise gennemsigtighed og investere i nye it-løsninger for at potentialet kan realiseres og skabe værdi,” fortæller Tomas Zhang Mathiesen og uddyber:

”Vores løsning kommer til at ændre arbejdsprocesser hos vores kunder, og dermed vil der ske en forandring i forhold til hvordan, man tidligere har brugt Word- og Excel-arker. En forandring og ny måde at arbejde på, som taler til den nuværende og næste generation i branchen.”

Efter Tomas Zhang Mathiesen vurdering, venter der altså en tid forude, hvor digitale løsninger kan gøre en betydelig forskel i ejendomsbranchen. Ifølge ham er digitaliseringen i branchen i en modningsfase med medvind.

”Det er en spændende branche at følge med i. Potentialet er der, og vi har alle de rigtige rollemodeller. Men virksomhederne skal have tid til at udforske og vælge de rigtige IT-løsninger, som passer til dem og deres kunder, fordi det kommer til at have en stor betydning for deres virksomhed,” siger Tomas Zhang Mathiesen.

Drømmen om lille Tomas fra Kina, der skaber arbejdspladser i Danmark
Udover at Tomas Zhang Mathiesen ser fremtidige muligheder i at digitalisere ejendomsbranchen, har han også en personlig drøm med virksomheden. Drømmen er nemlig at kunne være med til at skabe en sund dansk virksomhed, som skaber mange arbejdspladser både Danmark og i udlandet.

”En ting er, at jeg sagde ja til jobbet, forbi jeg elsker at arbejde med digitalisering. Personligt drømmer jeg om, at kunne fortælle hvordan lille 8-årige Tomas fra Kina har været med til at bygge en sund dansk IT-virksomhed, som skaber arbejdspladser i Danmark. Det er det, der driver mig personligt,” afslutter Tomas Zhang Mathiesen.

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Frederikke Rosendal Egede Saabye

Chefkonsulent