; ;
Gemt

Kun 12 kommuner har konkrete mål for CO2-reduktion i deres indkøbsstrategi

14. juni 2022

Kommunerne køber samlet ind for ca. 117 mia. kr. årligt, og de spiller derfor en central rolle ift. at gøre de offentlige indkøb mere grønne. Alligevel har kun 12 kommuner en indkøbsstrategi med konkrete mål for CO2-reduktioner.

 

Ambitionerne for den grønne omstilling er høje. Skal vi i mål, skal den offentlige indkøbsmuskel også aktiveres, og både virksomheder og befolkningen er klar til grønne krav i udbud. Spørgsmålet er, hvordan vi går fra ambitioner til konkretisering helt ned på kommunalt niveau.

Dansk Erhverv har derfor kortlagt, hvor mange af landets 98 kommuner, der har en indkøbsstrategi, hvor grønne målsætninger, herunder CO2-reduktion, indgår.

Ud af alle landets kommuner har 93 kommuner en indkøbsstrategi, hvoraf 81 kommuner har en klar intention om grønne indkøb. Det kan både være ift. at tage miljøhensyn i udbudsmaterialet eller fokusere på produktets levetid og genanvendelse. Dansk Erhvervs kortlægning af kommunernes indkøbsstrategier viser dog også, at det er svært at gå fra ambitioner til konkrete tiltag. Kun 23 ud af 81 kommuner med grønne intentioner har kvantificerbare målsætninger, og kun 12 kommuner har konkrete målsætninger for CO2-reduktion.

Den relativt store forskel mellem antallet af kommuner med intentioner kontra kvantificerbare målsætninger vidner om, det er en vanskelig opgave for kommunerne at oversætte grønne ambitioner til konkrete tiltag.

Læs mere her Kun 12 kommuner har konkrete mål for CO2-reduktioner

Kun 12 kommuner har konkrete mål for CO2

pdf

Download