; ;
Gemt

Succesfuldt eksportfremstød til Nederlandene

21. juni 2022

Det var en stor succes, da Dansk Erhverv og en række medlemsvirksomheder i denne uge deltog i Danmarks største officielle erhvervsfremstød i 2022 til Nederlandene med særlig fokus på grøn omstilling og digital sundhed.

 

Dansk Erhverv var medarrangør af det officielle eksportfremstød til Nederlandene i denne uge anført af Kronprinseparret og sundhedsminister Magnus Heunicke med særlig fokus på grøn omstilling og digital sundhed.

Formålet med eksportfremstødet var at understøtte danske virksomheders vækst og position i Nederlandene, der er Danmarks syvendestørste eksportmarked.

Blandt Dansk Erhvervs medlemmer deltog Vestas, Copenhagen Infrastructure Partners, RelyOn Nutec og Alk.

eksportfremstød 2.jpg

Eksportfremstødet var en kæmpe succes for de deltagende medlemsvirksomheder, fortæller Jes Brinchmann Christensen, underdirektør i Dansk Erhverv.

”Fremstødet var en fantastisk mulighed for at markedsføre de verdensførende kompetencer, som danske virksomheder har inden for grøn omstilling og digital sundhed overfor det nederlandske marked. Danske virksomheder har masser af relevante erfaringer, produkter og services, som kan bidrage til at løse nogle af de udfordringer, som Nederlandene står overfor,” siger Jes Brinchmann Christensen.

Danmark og Nederlandene står over for mange af de samme udfordringer, når det gælder sundhed og grøn omstilling. Begge lande har befolkninger, der bliver stadig ældre og får behov for nye sundhedsløsninger, og behovet for at accelerere den grønne omstilling er steget efter Ruslands invasion i Ukraine.

På begge områder står danske virksomheder rigtig stærkt og kan bidrage med varige løsninger.

eksportfremstød 3.jpg

Grøn omstilling
Inden for grøn omstilling havde eksportfremstødet fokus på offshore vindenergi, Power-to-X, fjernvarme og energieffektivitet.

Nederlandene har et mål om, at vedvarende energi, der primært leveres af havvindmøller, skal stå for 70 procent af forbruget i 2030. I dag står vedvarende energi for 33 procent af forbruget. Samtidig er energiøer, der kombinerer vindenergi og hydrogenproduktion og andre Power-to-X-teknologier, på tegnebrættet efter 2030.

”Nederlandene er en afgørende samarbejdspartner for Danmark i udviklingen af havvind i Nordsøen og den europæiske energiomstilling. Dermed er Nederlandene et særdeles interessant marked for danske
virksomheder indenfor havvind, Power-t-X, grøn varme og energieffektivitet,” siger Kristian Lund Kofoed, fagchef for energi i Dansk Erhverv.

Han bakkes op af Jes Brinchmann Christensen, der fremhæver potentialet for danske fjernvarmeløsninger i Nederlandene.

”Dansk fjernvarme er udbredt i Danmark og bidrager til at øge forsyningssikkerheden og dermed uafhængigheden af energi fra blandt andre Rusland. I Nederlandene er man i dag meget afhængig af gas til opvarmning af huse, og derfor er muligheder for danske fjernvarmeløsninger meget store.”

Digital sundhed
På sundhedsområdet har danske virksomheder mange af løsningerne inden for digitalisering, e-health og telemedicin. Et område, som har et stort potentiale både i Danmark og i Nederlandene. Her møder man de samme demografiske udfordringer med stigende antal ældre og flere kronikere, og et sundhedsvæsen under pres.

”Holland og Danmark står overfor mange af de samme udfordringer på sundhedsområdet, og rigtige mange danske medtech og healthtech virksomheder har specialiseret sig indenfor digitale løsninger til sundhedsvæsenet, som kan være med til effektivisere og løfte opgaver ud af hospitalerne, og bringe behandlingen hjem i borgerens eget hjem – det var en fornøjelse af at opleve den energi, var der omkring denne vigtige samfundsopgave både blandt de danske og hollandske deltagere,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, markedschef i Dansk Erhverv.

eksportfremstød 4.jpg

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil