; ;
Gemt

Nyt kontor i USA: “Medlemmerne får et ekstra godt kort på hånden”

Tallene taler deres tydelige sprog: Dansk eksport til USA er stor og stigende. Derfor har Dansk Erhverv netop åbnet et kontor i USA for at støtte vores medlemsvirksomheder endnu bedre på det amerikanske marked. Det er netop blevet markeret med en åbningsreception i New York.

Nyhed

21. september 2022

100 virksomheder, samarbejdspartnere og andre interessenter var med, da Dansk Erhverv søndag aften kunne byde ombord på Skoleskibet Danmark ved Pier 17 i New York for at markere åbningen af Dansk Erhvervs nye kontor i USA med Søren Friis Larsen som landechef. 

I forbindelse med den officielle åbning var Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen sammen med vicedirektør Jes Brinchmann Christensen og fagchef for energi Kristian Lund Kofoed taget på eksportfremstød i USA.

Vigtigt eksportmarked 
Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, er glad for, at medlemsvirksomheder med aktiviteter i USA nu får et ekstra godt kort på hånden i form af landechef Søren Friis Larsen, som i de seneste to år har været selvstændig rådgiver i New York og tidligere har været ti år i Dansk Erhverv.  

”Der er nok nogle, der studser over, hvorfor Dansk Erhverv har brug for et kontor i USA. Det har vi for at støtte vores medlemmer og for at hjælpe dem med at få succes på det, der nu er blevet vores vigtigste eksportmarked. Flere og flere af vores medlemsvirksomheder har aktiviteter på det amerikanske marked – eller overvejer at få det. Derfor har vi vurderet, at det ar vigtigt med en fast tilstedeværelse, så vi i endnu højere grad kan understøtte medlemmernes eksport og succes i USA. Med landechef Søren Friis Larsen får medlemmerne en mand, der passer som fod i hose til jobbet. Og der bliver nok at give sig til,” siger Brian Mikkelsen. 

Kæmpe potentiale i USA 
Der er nemlig endnu større perspektiver i dansk eksport i USA. Blandt andet inden for biotech, pharma, cleantech, it, logistik, underholdning, mad, design og arkitektur.  

“Det er en meget spændende tid. Det er mulighedernes tid. Den grønne dagsorden er en vigtig mulighed for mange af vores medlemmer og for Danmark som helhed. USA tager gigantiske skridt med en historisk ambitiøs grøn investeringsplan, den såkaldte Inflation Reduction Act, og investerer bredt i at bekæmpe klimaforandringerne og de mange negative effekter. Her kan danske virksomheder byde ind med innovative og fantastiske klimaløsninger,” siger Brian Mikkelsen og fortsætter: 

“USA kigger også på nye og innovative bioteknologiske løsninger - endnu en styrkeposition for Danmark og endnu en stor mulighed for os. Dette er en sektor, der har så mange interessante løsninger på nogle af de mest presserende globale udfordringer fra vandmangel til CO2-reduktioner, til bæredygtig fødevareproduktion og renere energiforsyning, og listen fortsætter”  

Søren Friis Larsen er som landechef klar til at støtte og sparre med medlemmerne. 

Vi skal støtte vores medlemmer ved at være øjne og ører og hjælpe dem videre. Samtidig skal vi skubbe til dagsordenen herovre,” siger Søren Friis Larsen.  

Danmark har et godt ry 
Danmark og USA deler en lang historie, som Skoleskibet Danmark også symboliserer. Skibet var nemlig i New York, da 2. verdenskrig brød ud, og blev under krigen i USA, hvor det blev brugt som uddannelsesskib for den amerikanske kystbevogtningstjeneste. 

Den slags fælles historie har også en betydning, når man skal drive forretning. 

”For at få foden inden for døren og for at få taletid handler det om at være et brand, og hvis man er en lille virksomhed, og måske ikke selv har det, der skal til for at få taletid, kan man blive båret af, at Danmark har et godt ry,” siger Søren Friis Larsen.  

Ny vigtig aftale om power-to-x 
Under eksportfremstødet i USA var Søren Friis Larsen sammen med Brian Mikkelsen, Jes Brinchmann Christensen og Kristian Lund Kofoed også i Washington DC, hvor der på Center for Strategic & International Studies var fokus på, hvordan biosolutions kan være med til at skabe bedre fødevaresikkerhed globalt. 

Her deltog blandt andre statsminister Mette Frederiksen i et panel med aktører fra den offentlige og private sektor. 

I Washington DC var der også fokus på grønne aftaler. Dansk Erhverv underskrev sammen med den danske ambassade i USA og en række andre erhvervsorganisationer en samarbejdsaftale med USA om grøn brint.  

Grøn brint – eller power-to-x, som man ofte siger på dansk – er en hjørnesten i klimaomstillingen af transport, varmesektoren og produktionsprocesser i virksomhederne. Og danske virksomheder er i særklasse, når det gælder udvikling af teknologi til power-to-x såvel opførelse af den vedvarende energi, som leverer "power" til anlægget.  

Med aftalen og Dansk Erhvervs deltagelse står grønne danske virksomheder endnu bedre rustet til at høste de enorme eksportpotentialer, power-to-x udgør i USA. 

Kontakt

Politik og Analyse

Søren Friis Larsen

Landechef, USA
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Liv Østerstrand Rasmussen

Journalist og kommunikationskonsulent