; ;
Gemt

Officiel lancering af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram 2022 – 2027

Nyhed

16. september 2022

Den officielle lancering af DAPP blev afholdt i GAMES’ hovedkvarter, Streetmekka, i København fredag d. 9. september.

Udenrigsministeriet afholdt officiel lancering af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram hos Dansk Erhvervs konsortiepartner GAME i deres hovedkvarter, Streetmekka. Alle partnere fra både Human Rights og Youth Employment and Entrepreneurship konsortierne var samlet til bazar og dertilhørende paneldebatter om hvorledes DAPP-programmet, og synergierne mellem partnerorganisationerne, skal hjælpe lokale unge i MENA-regionen ud af arbejdsløshed.

Udenrigsministeren, Jeppe Kofoed (A), deltog i paneldebat med CEOs fra henholdsvis DIGNITY, Rasmus Grue Christensen, og PlanBørnefonden, Dorthe Pethersen, foruden tre ungerepræsentanter fra Marokko, Tunesien og Jordan. Debatten handlede om hvilke konkrete problemstillinger MENA’s arbejdsløse unge stod overfor, herunder mismatchet mellem kompetencerne efterspurgt på arbejdsmarkedet kontra dem, de har, når de er færdiguddannede på diverse typer uddannelser. Dette kompetence-gab er blandt andet noget DAPP skal være med til at dække gennem arbejdsmarkedsrettede uddannelsesforløb, samt workshops i soft-skills (udformning af CV, hvordan man gebærder sig til jobsamtaler, etc.).

Dansk Erhverv skal være med til at bane vejen for lokale iværksættere og SMV’er gennem lokale handelskamre og inkubatorer. Dertil skal vi erfaringsudveksle og markedsafdække med vores medlemmer i kraft af Ambassadørkorpset for iværksættere og SMV'er.

Udenrigsministeriet har afsat en milliard kroner til Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) over de næste fem år, hvoraf 220 millioner kroner går til at forbedre unges muligheder på arbejdsmarkedet, entreprenørskaber og adgang til relevante erhvervsuddannelser. Det er en opgave vi i Dansk Erhverv ser frem til at løfte sammen med PlanBørnefonden, GAMEActionAid DenmarkDansk Flygtningehjælp og Ulandssekretariatet - DTDA.

Med fokus på, at MENAs unge får digitale kompetencer og færdigheder inden for blandt andet grøn omstilling, som arbejdsmarkedet kræver, bidrager Dansk Erhverv med den enorme erfaring vi har i dansk erhvervsliv. I tæt samarbejde med de unge skal vejen banes for, at uddannelsesinstitutioner og det private erhvervsliv nedbryder de barrier, der holder unge – og særligt kvinder – uden for arbejdsmarkedet. Samtidig kan de unge få redskaber, kompetencer og adgang til finansiering, så de kan starte egen forretning.

Kontakt

Ønsker du at vide mere om DAPP eller hvordan du kan engagere din virksomhed, kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Lucas Højbjerg

Politisk konsulent og DAPP-projektleder
Medarbejderprofil