; ;
Gemt

Hvordan ser og vurderer andre din virksomhed? Det kan nyt SMV-værktøj vise dig

13. februar 2023

Hvordan gør du din virksomhed attraktiv i forhold til at tiltrække ny kapital og øge værdiansættelsen ved et senere salg.  Det kan et nyt due diligence værktøj ”SMVværktøjet” udviklet af IDDAS hjælpe dig med. Værktøjet kan hjælpe dig med at få et unikt overblik over måden virksomheden arbejder på inden for salg, drift, organisation og økonomi. Og så viser det dig en modenhedsscore og udpeger de områder, hvor du med fordel kan styrke virksomheden for at øge værdiansættelsen.

Værktøjet er den første anerkendte standard og offentligt tilgængelig metode for ejerledere og SMV’er til at vurdere virksomheden inden for de områder, som investorer, købere og banker typisk har fokus på i den ofte lange modningsproces. Det er udviklet sammen med SMV’er til SMV’er, og standarden bag er godkendt af DANAK og bakket op af Dansk Erhverv og andre erhvervsorganisationer. Se værktøjet her.

Skab overblik over din forretning med SMVværktøjet
Undersøgelser fra bl.a. CBS viser, at mange SMV’er står over for at skulle ejerskiftes eller tiltrække ny kapital i de kommende år. Og her ønsker alle ejerledere og virksomhedsejere selvfølgelig den bedst mulige værdiansættelse.

SMVværktøjet kan hjælpe ejerledere og virksomhedsejere med at forstå, hvordan investorer, købere og banker vurderer virksomheden. Med værktøjet kan de evaluere og dokumentere, om virksomhedens salg, drift, organisation og økonomi har strategisk og ledelsesmæssigt fokus, og om der er processer og systemer, der understøtter arbejdsgangene. Værktøjet giver således både SMV’en selv og en potentiel investor eller bank et overblik over alle dele af forretningen - en due diligence.

”Vi ved, hvad investorer og banker ser på, når de vurderer en virksomhed.  De områder af virksomheden bør SMV’erne selv se på og optimere, for at sikre den højst mulige værdiansættelse af deres virksomhed. Derfor har vi udviklet SMVværktøjet” siger Klaus Jacobsen, direktør for IDDAS.

Hjælp til at sætte ind de rette steder
Det kan kræve forberedelse at gøre en virksomhed klar til salg eller tiltrække ny kapital. Her kan SMVværktøjet hjælpe ejere, ejerlederne og deres bestyrelser med modningsprocessen ved at identificere, hvilke områder der bør udvikles eller optimeres med henblik på at styrke virksomheden.

Gennem de seneste to år har IDDAS ledet udviklingen af standarden, som du nu kan finde og bruge som et online selvevalueringsværktøj. Du bliver guidet frem til en rapport med direkte angivelser af, hvilke handlinger, der vil kunne styrke virksomheden.

Kom med til seminar

Nyt SMV-værktøj: Øg værdien af din virksomhed
I forbindelse med lanceringen af SMVværktøjet afholder Dansk Erhverv, i samarbejde med IDDAS, et seminar om, hvordan du kan gøre brug af værktøjet i din virksomhed. Læs mere om eventet og tilmeld dig her ⇓

Om værktøjet

Mere end 150 SMV-ejerledere, bestyrelsesmedlemmer og eksperter har deltaget i udviklingen af standarden, som er Danmarks og EU’s første ISO baserede standard specifikt for SMV’er. DANAK, er den danske myndighed, der har godkendt standarden.

IDDAS har etableret samarbejde med Center for Ejerledede Virksomheder på CBS, der har udviklet et due diligence miniværktøj baseret på SMVværktøjet, som kan findes på ejerlederen.dk. Center for Små og Mellemstore Virksomheder, CeSME, på Århus Universitet skal bruge opsamlede data fra SMVværktøjet til forskning i sammenhængen mellem ejerlederprofil og SMV’ens modenhedsniveau.

Om IDDAS

IDDAS er en dansk non-profit-organisation, der har fået godkendt værktøjet som en ny standard for SMV Due Diligence. Se mere på www.iddas.org