{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
07. februar 2023
Da iværksættervirksomheden Nextfood havde udviklet en forretningsmodel, der indebar en ny måde at fremstille og distribuere fødevarer på, meldte det store spørgsmål sig:
Hvilken kategori hører det mon under?
Virksomheden havde udviklet en forretningsmodel, der med lokalt opstillede drivhuse gjorde det muligt for medarbejdere på restaurationer selv at plukke fx. krydderurter og grøntsager, når de var klar og skulle bruges. Løsningen, som også kaldes vertical farming, minimerer forbruget af vand og gødning og reducerer samtidig CO2 fra den transport af fødevaren, der ellers finder sted.
Men netop fordi der var tale om en ny måde at fremstille og distribuere fødevarer på, var Nextfood i tvivl om hvilke regler, de var omfattet af. Og hvordan de kunne sikre sig, at deres kunder vidste, hvad de skulle gøre for at leve op til reglerne og få en glad smiley, når Fødevarekontrollen kom forbi.
Nextfood kontaktede Erhvervsstyrelsen, der sørgede for at koordinere et svar på tværs af de myndigheder, der har ansvar for lovgivningen.
”Vores mål er at gøre det lettere for virksomhederne at udvikle og drive deres forretning. Vi arbejder for at mindske byrderne og kompleksiteten for erhvervslivet, så virksomhederne kan fokusere på at udvikle deres nye ideer, udrulle nye forretningsmodeller og skalere deres virksomhed ” siger Torsten Andersen, Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.
>>Du kan kontakte Erhvervsstyrelsen via kontaktformularen på Virksomhedsguiden
’Èn indgang for nye forretningsmodeller’ er en service fra Erhvervsstyrelsen, som man kan finde på Virksomhedsguiden. Den er målrettet dig og alle iværksættere, der arbejder med nye forretningsmodeller og teknologi på tværs af områder som fx. grøn og bæredygtig omstilling, cirkulær økonomi, e-handel og deleøkonomi.
Du kan stille spørgsmål til reglerne via kontaktformular på Virksomhedsguiden