Gemt

Ros til regeringen for fortsat fokus på reformer

03. februar 2023

Regeringen har på et pressemøde i dag understreget behovet for reformer i Danmark. Dansk Erhverv bakker fuldt op om vigtigheden af nye reformer. Der er stort behov for mere arbejdskraft, turbo på den grønne omstilling og et stærkere offentligt-privat samarbejde med mere frit valg.

SVM-regeringen gentog på et pressemøde i dag, at Danmark har hårdt brug for reformer. Samtidig præsenterede regeringen også en akutpakke, der skal lette presset på sundhedsvæsnet. Hos Dansk Erhverv ser man meget positivt på regeringens ambitioner om reformer. 

”I Dansk Erhverv jubler vi over, at Danmark har fået en regering, der tør og insisterer på at gennemføre reformer. For manglen på arbejdskraft er akut, og i 2030 kommer vi til at mangle 90.000 kolleger. Derfor er der stadig stort behov for arbejdsmarkedsreformer, der sikrer flere kolleger til fremtidens arbejdsmarked,” siger adm. Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Udmeldingen er glædelig set i lyset af mangel på arbejdskraft, stigende energi- og råvarepriser, faldende efterspørgsel, en demografi i konstant forandring, krig i Europa og en historisk høj inflation og pres på det danske velfærdssamfund.

”Vi deler regeringens syn på, at flere dele af det danske samfund har brug for reformer. I Dansk Erhverv mener vi, der også bør være fokus på at sætte turbo på implementeringen af de politiske grønne visioner, så vi kan gøre os uafhængige af Putins gas og fremtidssikre Danmarks grønne styrkepositioner. Endelig skal vi sikre frit valg i hele vores velfærd med den enkelte borger i centrum, og det er nogle af de reformer, vi håber på, regeringen tager fat på snarest. I første omgang er der dog stor ros herfra til, at regeringen understreger vigtigheden af reformer endnu engang, og i Dansk Erhverv ser vi frem til samarbejdet med regeringen om at gøre Danmark klar til fremtiden,” siger Brian Mikkelsen. 

Regeringen kunne også løfte sløret for deres akutpakke, der skal lette presset i sundhedsvæsnet.

”De private aktører tager gerne et større ansvar på sig, når det kommer til danskernes sundhed, og vil kunne bidrage til at løse de udfordringer, som sundhedsvæsenet unægtelig står over for. Vi ser frem til at tage dialogen med regeringen om, hvordan den opgave skal løses, så danskerne får de bedst mulige sundhedstilbud,” siger Brian Mikkelsen.