; ;
Gemt

Vilhelm vandt Fagprøveprisen 2022: "Det har uden tvivl styrket min karriere"

24. maj 2023

Vilhelm Søndermark Houe vandt sidste år Handelens Fagprøvepris for sin opgave om bæredygtighed i tekstilbranchen. Indkøberen hos Selected Homme er ikke tvivl om, at sejren har boostet hans karriere. I år hylder Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat for 25. gang fremtidens talenter inden for dansk handel ved en prisuddeling i Børsen.

Vilhelm Søndermark Houe brænder for sit arbejde som indkøber.

Det er man slet ikke i tvivl om efter et kort interview, hvor ordene strømmer ud af munden, da han begejstret og entusiastisk forklarer, hvordan hans arbejdsplads, Selected Homme, knokler for at mindske tekstilbranchens klimaaftryk.

Det er et område, som den unge mand ved mere om end de fleste.

Under sin handelsuddannelse skrev Vilhelm Søndermark Houe nemlig fagprøve om, hvordan man kan gøre forsyningskæden i tekstilbranchen grønnere.

”Vi udviklede blandt andet en løsning med en QR-kode, som man kunne scanne og så følge alle steps i produktionen og se, hvad vi gjorde for at mindske klimaftrykket. Det var enorm interessant og vildt fedt at dykke ned i.”

Årets fagprøve
Det syntes hans skole tilsyneladende også. De indstillede i hvert fald Vilhelm Søndermark Houe til Handelens Fagprøvepris ved Fagprøveprisen 2022, som uddeles af Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat. En pris han endte med at vinde:

”Det er jeg utrolig glad og stolt over. Det er jo fedt med en anerkendelse af mit arbejde og den indsats, jeg gjorde i forbindelse med opgaven,” siger han, inden han hurtigt og bestemt forklarer, at æren skal gå til mange andre:

”Jeg har fået enorm stor støtte fra min arbejdsplads, som virkelig har gjort meget for at hjælpe mig. Det har været helt fantastisk at opleve. Jeg fik også stor opbakning fra min uddannelse, hvor både lærere og vejledere støttede mig. Jeg kunne slet ikke have gjort det uden deres støtte.”

Prisen er en anerkendelse af Vilhelm Søndermark Houes indsats, men han mener, at det i lige så høj grad er en anerkendelse af Selected Homme og Bestseller, som Selected er en del af.

”Jeg synes, at prisen viser, at vi er på rette vej i forhold til bæredygtighed. Det er jeg stolt af.”

En karriere-booster
Vilhelm Søndermark Houe er i dag fastansat som indkøber i Selected Homme, hvor han blandt andet arbejder med at gøre fornsyningskæden grønnere. Han er ikke i tvivl om, at prisen har haft betydning for hans karriere:

”Prisen viser, at jeg formår at dykke ned i et område og blive klogere på det. Den viser også, at jeg kan fordybe mig og arbejde fokuseret. Det ved jeg, at mine overordnede sætter pris på.”

En fed uddannelse
For Vilhelm Søndermark Houe blev prisen for årets fagprøve et kirsebær på den kage, som handelsuddannelsen har været.

”Jeg har taget andre uddannelser, men jeg savnede at være tættere på virksomhederne og arbejdslivet. Derfor har jeg været helt vild med handelsuddannelsen. Du lærer så meget, men du lærer ikke noget forgæves, fordi du tilbringer så meget tid på din arbejdsplads og derfor virkelig kan specialisere dig og bruge din viden i hverdagen. ”

Samtidig bliver man en del af en interessant og omskiftelig branche, forklarer han:

”Man skal ikke se uddannelsen som en smal gang, hvor alting lukker sig. Det er en bred vifte af muligheder, hvor du får mulighed for at dykke ned i alle mulige områder. Jeg vil helt klart anbefale uddannelsen.”

Om fagprøveprisen

Til Fagprøveprisen uddeles priser til de tre bedste elever eller grupper af elever, der gennemfører det afsluttende fagprøveforløb inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Præmiesummen fordeles med 25.000 kr. til 1. præmien, 20.000 kr. til 2. præmien og 15.000 kr. til 3. præmien.

Læs hvordan, du indstiller virksomhedens dygtigste elever her