;
Gemt

Indstil jeres dygtigste elever til Fagprøveprisen 2023

13. marts 2023

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat hylder for 25. gang fremtidens talenter inden for dansk handel ved en prisuddeling af Fagprøveprisen 2023, som afholdes på Børsen i København mandag den 2. oktober 2023.Det er endnu engang muligt for jer virksomheder at indstille jeres dygtigste elever.

Fagprøveprisen blev indstiftet af Dansk Erhverv og Dansk Principalforening i 1999 for at hædre de bedste elever i detailhandlen og uddeles således for 25. gang, siden den oprindeligt blev indstiftet. I 2019 besluttede Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat at udvide samarbejdet om uddeling af årets fagprøvepris, så den både omfatter detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen, og således samler de to store erhvervsuddannelser inden for dansk handel.

Prisen er med til at skabe et godt image og en øget opmærksomhed omkring detailhandelsuddannelserne og handelsuddannelsen som helhed, og har samtidig til formål at anerkende erhvervsuddannelsernes betydning i at sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtidens handel.

Kåring af fagprøver med en samlet præmiesum på 60.000 kroner
Til Fagprøveprisen uddeles priser til de tre bedste elever eller grupper af elever, der gennemfører det afsluttende fagprøveforløb inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Præmiesummen er på i alt 120.000 kr., og fordeles med 25.000 kr. til 1. præmien, 20.000 kr. til 2 præmien og 15.000 kr. til 3. præmien.

Indstilling og udvælgelse af fagprøver 
For at indstille en eller flere fagprøver til Fagprøveprisen, skal skemaet med overskriften ”Indstillingsskema til Fagprøvepris 2023” udfyldes og indsendes sammen med den indstillede fagprøve. Der skal udfyldes ét særskilt skema pr. fagprøve.

Bemærk: Nederste felt på indstillingsskemaet skal udfyldes af elevens skole.

Fagprøverne vedlagt et udfyldt skema samt samtykkeerklæring bedes sendt til Dansk Erhverv på e-mailadressen: fagproveprisen@danskerhverv.dk.
”Handelsuddannelsens Fagprøvepris 2023” eller ”Detailhandelsuddannelsens Fagprøvepris 2023” bedes anført i emnefeltet. 

I finder indstillingsskema, samtykkeerklæring og indstillingskriterier nederst på denne side.

Sidste frist for indstilling er mandag d. 3. juli 2023.
Sidste frist for indsendelse af de indstillede fagprøver er mandag den 3. juli 2023.  

En priskomite for detailhandelsuddannelsen og en priskomite for handelsuddannelsen, begge bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og erhvervsskoleverdenen, vil udvælge de tre bedste fagprøver inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen.

Bedømmelseskriterier for Fagprøveprisen 2023 Detailhandelsuddannelsen

pdf

Download

Bedømmelseskriterier for Fagprøveprisen 2023 Handelsuddannelsen

pdf

Download

Faktablad til virksomhederne

docx

Download

Samtykkeerklæring - Fagprøveprisen 2023

pdf

Download

Kontakt

Arbejdsmiljø

Celina Winther Almind

Administrativ koordinator