; ;
Gemt

Danske virksomheder skal fortsat være opmærksomme på spionagetruslen 

21. marts 2023

Spionagetruslen mod Danmark er fortsat høj. Det er derfor nødvendigt, at man som virksomhed tager sine forholdsregler for at undgå, at følsom information havner i de forkerte hænder.  

 

Den nuværende globale sikkerhedssituation har gjort Danmark mere udsat for spionage. I den forbindelse er det ikke kun myndigheder og andre offentlige instanser, der skal være opmærksomme. Danske virksomheder besidder i mange tilfælde også information, der i den rette kontekst og forkerte hænder kan gøre skade på enten Danmark eller virksomheden selv.   

Lande som fx Rusland, Kina og Iran er interesserede i information som danske virksomheder ligger inde med, og landene udvikler hele tiden nye metoder til at få fat i den information og viden. Det kan både være gennem møder og interaktioner mellem ansatte og andre, ved fysiske interaktioner og gennem ellers uskyldige interaktioner på sociale medier. Fremmede stater kan også få adgang til følsom information via fysisk adgang til virksomhedens lokationer, fx ved at tilsnige sig adgang eller ved indbrud, eller få adgang til viden og data via software og sårbarheder i virksomhedens it-systemer og på ansattes enheder, som fx telefoner.   

Derfor opfordrer PET til, at man som virksomhed er ekstra opmærksom på truslen, der både kan komme udefra og indefra i form af insidere i organisationen. PET udbyder en række redskaber og kurser, der kan hjælpe dig til at sikre din virksomhed mod spionage og generelle informationslæk. De har bl.a. udarbejdet en guide der kan hjælpe med at sikre din organisation i forbindelse med ansættelser, samt et kursus om insidere i organisationen. Koden til kurset er ’Insider-PET-neds’.   

Læs mere om truslen her.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil