{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
23. marts 2023
Et nyt værktøj, som kan give et samlet billede af ligestilling mellem kønnene på det danske arbejdsmarked, er blevet udarbejdet af EQUALIS og Deloitte. Værktøjet har fået navnet ”Diversitetsbarometeret”, og er en årlig kortlægning af kønsdiversitet og -ligestilling på det danske arbejdsmarked.
De udvalgte temaer for 2023 er Uddannelse og Karriere, Arbejdsmiljø, Arbejdsmarkedstilknytning, Ansvar og Ledelse, og Indkomst og Formue. Konklusionen er, at der fortsat er et stykke vej igen, før at vi er i mål med ligestillingen på det danske arbejdsmarked. Der er en stor overrepræsentation af mænd i både offentlig og privat ledelse, hvilket er kilde til den største ulighed i Diversitetsbarometeret for 2023. Den næststørste ulighed er, at kvinder fortsat er overrepræsenteret i fraværsstatistikker pga. egen og barns sygdom, ligesom kvinder holder markant længere barsel. Det peger på, at fordelingen af opgaver i hjemmet fortsat er ujævnt fordelt mellem kønnene.
Diversitetsbarometeret er et værktøj som kan gøre op med en opfattelse om, at ligestillingen på det danske arbejdsmarked er opnået. Tværtimod er konklusionen for 2023, at flere områder kræver fokus. Samtidig kræver det yderligere forskning for at opnå viden til at kortlægge de årsager og løsninger, som ligger til grund for eksempelvis forskelle mellem kønnene i fravær pga. egen og barns sygdom samt barsel.
Hos Dansk Erhverv ser vi positivt på, at der arbejdes på at tilvejebringe mere forskning og mere viden om de samfundsmæssige strukturer og områder, der har indvirkning på diversitet og kønsfordelingen på det danske arbejdsmarked. Mere data på området kan hjælpe med at kortlægge årsagerne til problemerne, og derfor vil forskning blive afgørende, hvis vi skal komme til bunds i de udfordringer vi sammen står over for på tværs af brancher og sektorer i danske virksomheder og organisationer.
Dansk Erhverv har i samarbejde med Above & Beyond Group lanceret Diversitetspagten. Med Diversitetspagten lægges der ligeledes op til åben dialog, om de udfordringer der eksisterer på området. Vi skal turde at have en åben dialog om det, der er svært. Det bliver ikke lige nemt for alle at nå mål om ligelig kønsfordeling i virksomheders ledelse. Vi skal turde tale om de samfundsstrukturer i Danmark, der skaber kønsforskelle, stereotyper, bias og vanetænkning.
Alle virksomheder, store som små, kan tilslutte sig ”Diversitetspagten” og arbejde for kønsligestilling og -diversitet. Gennem ”Diversitetspagten” forpligter man sig til at arbejde for forandring lokalt i virksomheden eller organisationen med de 5 transformationsprincipper, og samtidig viser man opbakning til de 15 anbefalinger til bedre rammevilkår for diversitet.