; ;
Gemt

Sundhedsapps vinder frem blandt danskerne

06. marts 2023

Mere end halvdelen af danskerne har over de sidste seks måneder anvendt sundhedsapps, der måler deres fysiske aktivitet. Også brugen af apps, der måler eller registrerer sundhedstilstande som puls, blodtryk eller menstruationscyklus er i støt stigning, og tallet vil kun vokse i fremtiden.

Danskerne er vilde med sundhedsapps, der kan hjælpe dem med at holde styr på deres aktivitetsniveau f.eks. antallet af skridt. Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv har mere end hver anden dansker (55 pct.) inden for de seneste seks måneder brugt en sundhedsapp, der måler deres fysiske aktivitet.

Det er en markant stigning sammenlignet med for bare få år siden, hvor samme andel i 2018 lød på 40 pct.

”Sundhedsapps vinder frem i den danske befolkning, og flere finder interesse i at følge med i deres daglige aktivitetsniveau gennem deres telefon eller såkaldte wearables som f.eks. smartwatches. ” siger Katrina Feilberg Schouenborg, der er markedschef for sundhed og life science i Dansk Erhverv.

Apps med indtastning af sundhedsdata stiger i popularitet
Det er ikke kun apps, der kan måle det daglige aktivitetsniveau, der interesserer danskerne, men også sundhedsapps, der måler tilstande som puls, blodtryk eller blodsukkerniveau vinder frem. I 2022 har mere end hver femte dansker (21 pct) gjort brug af disse hjælpemidler mod 14 pct. i 2018.

Derudover har 20 pct. af danskerne i 2022 gjort brug af sundhedsapps, hvor de selv skal registrere data som menstruationscyklus, smerteniveau eller lungefunktion. Det er i højere grad kvinder, der benytter sig af apps, der måler fysisk aktivitet, eller hvor man selv skal registrere data.

”Der tegner sig et billede af, at danskerne er begyndt at anvende mange forskellige typer af sundhedsapps og altså ikke kun den klassiske skridttæller. Pludseligt er der en nem metode, hvorpå man kan følge dele af sin helbredstilstand og få indikationer på, om der skal holdes øje med noget og det giver nogle potentialer for forebyggelse og tidlig indsats” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Potentialet er størst blandt danskere over 50
Danskerne er i undersøgelsen blevet spurgt til deres forventede brug af sundhedsapps i de kommende år, og her har særligt apps, der måler sundhedstilstanden, eller hvor man selv registrerer data stort potentiale.

Cirka hver tredje dansker forventer at bruge denne slags apps i de kommende år. Potentialet er dog størst blandt de ældre, da dobbelt så mange danskere over 50 forventer at bruge sådanne apps i fremtiden.

”Potentialet er stort i målgruppen, og giver nogle nye muligheder forebyggelse af sygdomme og tidlig indsats. Her bliver det afgørende, at den data som borgeren selv indsamler med wearables og apps. kan spille sammen med vores etablerede sundhedsvæsen og de apps der anvendes derfor også skal have en høj kvalitet, siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Læs mere

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil