Gemt

Gensidig anerkendelse – har du erfaringer at dele med Kommissionen?

13. august 2024

Har du oplevet udfordringer med at få tilladelse til at sælge dine varer i et EU-land, men ikke i andre? Har du forsøgt at få varer på EU-markedet via princippet om gensidig anerkendelse mellem EU-lande? Nu er der mulighed for at dele disse erfaringer med EU-Kommissionen, der har udsendt et spørgeskema til evaluering af forordning om gensidig anerkendelse.  

Har du oplevet udfordringer med at få tilladelse til at sælge dine varer i et EU-land, men ikke i andre? Måske du har forsøgt at benytte dig af princippet om gensidig anerkendelse, men uden held? Nu har du mulighed for at dele dine erfaringer med Kommissionen!

For at styrke det indre marked, har EU-Kommission henover sommeren 2024 igangsat en evaluering af forordning 2019/515 om gensidig anerkendelse. Evalueringen er udformet som et spørgeskema som skal udfyldes via Kommissionens hjemmeside. Du kan finde link i bunden af artiklen.

Alle er velkomne til at svare på spørgeskemaet på Kommissionens hjemmeside, fristen for besvarelse er d. 26. september 2024. Dansk Erhverv deltager ligeledes i evalueringen via vores Europæiske søsterorganisation EuroCommerce.

Hvad er gensidig anerkendelse
Princippet om gensidig anerkendelse handler om, at hvis et produkt er lovligt markedsført og solgt i ét EU/EØS-land, så kan det som udgangspunkt også lovligt markedsføres og sælges i de øvrige EU/EØS-lande. Man anerkender altså gensidigt mellem EU-lande at et lands godkendelse også gælder i et andet land – alt andet lige. Det er en ret som alle europæiske virksomheder har. Destinationslandet har dog forsat ret til at stille krav om forudgående godkendelse, ligesom myndighederne i destinationslandet også har ret til efterfølgende at bede virksomheden dokumentere, at produktet opfylder kravene til gensidig anerkendelse.

Kontakt

Handel

Tina Buur Johnsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer