; ;
Gemt

Freja Brandhøj: Kom med til iværksætterkonference – din stemme er vigtig!

06. februar 2024

Er du iværksætter, og vil du være med til at præge de kommende iværksætterforhandlinger? Så kom og vær med, når Venstre i samarbejde med Dansk Erhverv slår dørene op til konference på Børsen den 19. februar. Vi lover gode politiske debatter, netværk og en glimrende mulighed for at lade jer iværksættere komme til orde.

Kommentar af Freja Brandhøj, chef for iværksætterpolitik hos Dansk Erhverv.

Hvis du spørger mig, hersker der ingen tvivl.

Vi har behov for, at langt flere iværksættere bliver vækstsættere - og at der generelt kommer flere iværksættere. For det er helt afgørende for Danmarks vækst, velstand og velfærd.

Derfor er det også utrolig vigtigt, at de kommende politiske iværksætterforhandlinger sætter fokus på rammevilkårene for netop jer – vores mange dygtige og modige iværksættere og vækstsættere.

Og det sætter vi på dagsordenen den 19. februar, når Venstre i samarbejde med Dansk Erhverv inviterer til iværksætterkonference på Børsen, inden de politiske forhandlinger løber af stablen på Christiansborg.

Præg debatten og skab netværk

Dagen byder på konference og debat, og her får du en gylden mulighed for at præge, hvad politikerne skal tage med til forhandlingsbordet.

Det, ser jeg som en kæmpe mulighed for at italesætte lige præcis de problemstillinger, du står overfor som iværksætter.

Samtidig er iværksætterkonferencen en unik mulighed for at netværke med en lang række andre iværksættere og samarbejdspartnere.

Og det er ikke de eneste gode grunde til at deltage.

Inspirerende talere

For konferencens dagsorden er spækket med inspirerende talere i form af både ministre, ordførere, iværksættere og direktører.

Sammen vil de sætte gang i relevante politiske debatter centreret omkring emnerne adgang til kapital, talent og arbejdskraft samt kvindelige iværksættere og diversitet i iværksætteri.

Du kan blandt andre møde:

 • Venstres økonomiminister og næstformand Stephanie Lose, der sammen med partiet slår arme og øre op for at få det sidste input, inden forhandlingerne starter.
 • Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen, som vil tale om verdens bedste iværksætter- og vækstsætterland.
 • Formand for erhvervsudvalget Louise Schack Elholm og iværksætter Tommy Ahlers, der vil gøre os klogere på adgang til kapital.
 • Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre, der retter fokus mod kvindelige iværksættere med selskab fra blandt andre Roccamore-stifter Frederikke Antonie Schmidt.

Bedre rammevilkår for iværksættere

Et af de vigtige punkter på dagsordenen er altså vores manglende evne til at løfte iværksættere til vækstsættere – og at få udenlandske talenter til Danmark, så de kan hjælpe til skalering og vækst.

Vi formår ganske enkelt ikke at løfte startups til større virksomheder. Og vi er heller ikke gode nok til at skabe de rammer, der får dem til at blive i Danmark.

Siden år 2000 er der skabt 11 nye unicorns i Danmark. Virksomheder, der er værdisat til over en milliard dollars. Der er bare det problem, at over halvdelen af dem har flyttet deres hovedkontor væk fra Danmark.

Der er altså ingen tvivl om, at vi må og skal gøre det mere attraktivt for danske virksomheder at skalere og efterfølgende blive i Danmark.

Adgang til kapital halter efter

Adgang til kapital bliver også et vigtigt emne på konferencen.

For i dag er adgang til kapital den største barriere for vækst for danske startups.

Og det halter særligt efter for kvindelige iværksættere på kapitalmarkedet.

F.eks. går kun 0,1 procent af investeringer i Danmark til startups med kun kvindelige stiftere – en forsvindende lille del sammenlignet med mandlige iværksættere.

Der er dermed lang vej til ligestilling på den danske iværksætterscene, og det må og skal vi gøre op med.

Tilmeld dig iværksætterkonferencen

Iværksætterkonferencen sætter altså fokus på nogle af de helt store udfordringer, der i dag præger iværksætterområdet. Og vi vil utrolig gerne høre, hvad lige præcis du har på hjerte.

Derfor håber jeg, at du vil sætte kryds i kalenderen den 19. februar 2024 og komme og bidrage til gode, grundige og givende debatter om fremtiden for iværksættere.

Tilmeld dig og se det fulde program nedenfor.

Konferencen vil finde sted på Børsen fra kl. 10.00-13.00.

Freja Brandhøj

 • Dansk Erhvervs nye chef for iværksætterpolitik.
 • Kommer fra en stilling som politisk direktør i DRC – Danmarks Restauranter & Caféer.
 • Har også været hos Rud Pedersen Public Affairs, Corporate Communications Denmark, DGI og Horesta.
 • Har en kandidat i statskundskab fra Odense Universitet.

Følg med på LinkedIn, hvor Freja Brandhøj jævnligt skriver om blandt andet iværksætteres rammevilkår.

Iværksætterforhandlinger

 • Løber umiddelbart af stablen omkring ultimo marts på Christiansborg.
 • Fokus er på aktiebeskatning og adgang til kapital, adgang til talenter og udenlandsk arbejdskraft, samt diversitet og kvindelige iværksættere.

Dansk Erhvervs iværksætterudspil

I foråret 2023 præsenterede Dansk Erhverv med iværksætterudspillet fire konkrete forslag til, hvordan vi kan hjælpe flere iværksættere til at blive vækstsættere i Danmark.

Her foreslog vi følgende initiativer:

 • Sænke aktieindkomstbeskatningen.
 • Fjerne lagerbeskatning ved børsnotering.
 • Sikre gode vilkår for medarbejderaktier.
 • Øge kommercialisering af forskning fra universiteter.

Du kan blive meget klogere på Dansk Erhvervs iværksætterudspil nedenfor.

Dansk Erhverv - Fra iværksætter til vækstsætter 2023

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Freja Brandhøj

Chef for iværksætterpolitik
Kommunikation & Presse

Nadia Maja Bech

Journalist/kommunikationskonsulent