; ;
Gemt

Få hjælp til ESG-rapporteringen: Ny vejledning om, hvordan du anvender de nye bæredygtighedsstandarder

13. juni 2024

Er du omfattet af CSRD, og skal din virksomhed navigere rundt i de nye bæredygtighedsstandarder og datapunkter? Her finder du mere information og ny vejledning fra EFRAG om implementering af ESRS-standarderne.

Bæredygtighedsrapportering kan være en kompleks opgave for mange virksomheder, uanset om du er en stor børsnoteret virksomhed eller en SMV.

Men der er godt nyt, for European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) har netop udgivet tre nye vejledninger om implementering af ESRS-standarderne til at hjælpe virksomheder på vej med bæredygtighedsrapporteringen. De handler om:

  • Den dobbelte væsentlighedsvurdering
  • Virksomhedens værdikæde
  • En komplet liste over alle ESRS-datapunkterne

Vejledningerne er alle på engelsk og målrettet store børsnoterede og store ikke-børsnoterede virksomheder, der er omfattet af CSRD. Den er derfor ikke beregnet til brug for børsnoterede små og mellemstore og andre (ikke-børsnoterede) SMV'er, der rapporterer efter de frivillige bæredygtighedsstandarder.

Væsentlighedsvurderingen (IG 1)
I dette dokument kan du blive klogere på, hvad væsentlighedsvurderingen indebærer og hente hjælp til processen. Vejledningen indeholder også ofte stillede spørgsmål om den dobbelte væsentlighedsvurdering, og det har været hensigten at give praktisk vejledning i offentliggørelse af virksomhedens væsentlige påvirkninger, risici og muligheder.

Værdikæden (IG 2)
Her finder du vejledning om rapporteringskrav til din virksomheds værdikæde – også til væsentlighedsvurderingen, politikker og handlinger samt målinger og mål. Den indeholder også ofte stillede spørgsmål og et værdikædekort, der kortlægger oplysningskravene i de ikke-sektorspecifikke ESRS-standarder, som dækker værdikæden.

ESRS datapunkter (IG 3)
Her finder du en komplet liste over alle ESRS-datapunkter, og du kan blive klogere på, om de enkelte datapunkter kræver kvantitative eller kvalitative oplysninger.

EFRAG har også netop udgivet en samlet oversigt over forklaringer om de nye bæredygtighedsstandarder. Oversigten er baseret på spørgsmål til EFRAG fra virksomheder, og du kan finde praktisk hjælp til at implementere de nye standarder i din virksomhed.

FIK DU LÆST?

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Ellen Marie Friis Johansen

Souschef, CSR-chef
Medarbejderprofil
Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Victoria Falck Ewertsen

Studentermedhjælper