{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
20. juni 2024
I turismeerhvervet drager man i dag lettelsens suk. Gode argumenter er blevet hørt og statens investeringer i turismens organisationer består.
For i dag lancerede regeringen sit udspil om et stærkere erhvervsliv, der omhandler sanering af erhvervsstøtte og en række nye initiativer, som skaber mere attraktive rammevilkår for dansk erhvervsliv.
I den såkaldte Frigast-rapport var det ellers anbefalingen, at 80 millioner skulle ’saneres’ i turismesektoren ved at skære den statslige støtte til de statslige udviklingsselskaber Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Wonderful Copenhagen.
”Det offentlige-private samarbejde og turismens plads i erhvervsfremmesystemet er afgørende for værdiskabelsen. Jeg glæder mig over, at Frigast og økonomerne bag rapporten deler denne analyse og at politikerne er endt samme sted,” siger Lars Ramme Nielsen.
Dansk Erhverv har fulgt arbejdet med Frigast-rapporten helt tæt fra begyndelsen og har bakket op om, at en erhvervsstøtteordning kun er relevant, hvis der er et solidt fagligt argument for, at den bidrager til bedre samfundsøkonomi ved bl.a. at afbøde konsekvenserne af en markedsfejl.
”Eksempelvis er det oplagt, at et offentlige turismefremmesystem påtager sig opgaven og finansieringen af internationale destinations- og kendskabskampagner. Begge dele er kendetegnet ved et kollektivt handlingsproblem. Få har interesse i at betale for den internationale markedsføring, mens mange har glæde af de internationale gæster. Derfor er incitamentet til ’free riding’ stort. Det betyder, at forudsætningen for en international branding og destinationsmarkedsføring af Danmark og destinationerne er offentlig finansiering,” siger Lars Ramme Nielsen.
I forlængelse af glæden over dagens udmelding opfordrer Dansk Erhverv til, at organisationer og destinationer i dansk turisme fremover bliver endnu bedre til at sætte fokus på den kollektive merværdi, de rent faktisk er med til at skabe for samfundet med de tildelte statslige erhvervsstøttemidler.
Pakke giver afgørende tiltag for familieejede turismevirksomheder
Med Regeringens erhvervspakke bliver det nu lettere at overdrage familieejede virksomheder til næste generation. Generationsskifteskatten lettes fra 15 til 10 pct., og der indføres et retskrav på benyttelse af en skematisk model for værdiansættelse. Det betyder konkret, at beskatningsgrundlaget nu skal beregnes - og ikke længere kan estimeres - af myndighederne.
Derudover forbedres pengetanksreglen, så aktive ejendomsselskaber fremover vil kunne generationsskiftes med succession for avancebeskatningen. Det betyder konkret, at aktive virksomheder, der primært beskæftiger sig med udlejning af fast ejendom bl.a. til hoteldrift, ikke risikerer at betale over 5o pct. i skat ved generationsskifte, men kan nøjes med den almindelige generationsskifteskat, som nedsættes fra 15 til 10 pct.
”Jeg glæder mig meget over, at familieejede virksomheder, der bl.a. beskæftiger sig med forpagtning af hotel, restauration mv. fremadrettet sidestilles med andre familieejede virksomheder. De nuværende regler forhindrer de-facto økonomisk rentable generationsskifter af sådanne familieejede virksomheder, hvilket resulterer i udenlandske frasalg eller uønskede omstruktureringer”, siger Lars Ramme Nielsen.
Også afskrivninger ved kunstkøb og bidrag til Arkitektur Center fastholdes
Med dagens præsentation af erhvervspakken kan også kunstnere, gallerister og virksomheder med interesse for kunst ånde lettet op og glæde sig over, at de nuværende afskrivningsmuligheder ved kunstkøb består.
Danske Gallerier, der sekretariatsbetjenes af Dansk Erhverv, har løbende fulgt arbejdet med Frigast-rapporten og har undervejs stået klart på, at der fortsat bør være afskrivningsmuligheder for kunstkøb på linje med andet inventar.
For branchen er tingene nemlig ikke så sort-hvide som de blev skitseret i rapporten og foreningen har haft god sparring med Dansk Erhverv, for at sikre oplysning og dialog med de politiske beslutningstagere.
Det glæder også Dansk Erhverv at bidraget til Dansk Arkitektur Center består.