; ;
Gemt

Nu er ansøgningsperioden åben: Sådan indstiller du din virksomhed til Sustainability Awards 2024

27. marts 2024

Fortjener jeres arbejde med ESG en pris? Igen i år hylder EY og Dansk Erhverv jer, der arbejder med ESG-agendaen og skaber værdifulde resultater. Læs her, hvordan du indstiller din virksomhed.

Den 17. september 2024 hylder EY og Dansk Erhverv virksomheder, der går forrest i arbejdet med bæredygtighed. Samtidig ønsker vi at samle danske erhvervsledere, der har indflydelse på fremtidens bæredygtighed og bidrager til at nå FN’s verdensmål og de globale klimamål.

”Vi er stolte af, at vi med Sustainability Awards for fjerde år i træk kan hylde de fremtrædende virksomheder, der tager ansvar, gør en forskel og går forrest i den nødvendige omstilling mod en mere bæredygtig fremtid.”

Sådan lyder det fra Brian Mikkelsen, Adm. Direktør i Dansk Erhverv.

Sustainability Awards 2024 byder på tre nye priser, som belyser nogle af de vigtigste emner, danske virksomheder arbejder med for at skabe værdi i samfundet. Læs mere om priserne nedenfor.

”ESG-agendaen er bred, og der er mange områder at arbejde med for den enkelte virksomhed. I år har vi valgt at forny priserne til Sustainability Awards og rette fokus mod nye vigtige områder af store virksomheders arbejde med bæredygtighed,” siger Jan C. Olsen, adm. direktør for EY Danmark.

I vores arbejde for at finde den rigtige vinder gennemfører vi uddybende interviews med de bedste ansøgere. På baggrund af disse interviews samt virksomhedernes arbejde inden for bæredygtighed og ansvarlighed, træffer den uafhængige og kompetente jury beslutning om, hvem der kåres som vindere af priserne.

Opfyld en eller flere kriterier
Sustainability Awards er for danske virksomheder, der opfylder kriterierne for én eller flere af priserne, som uddeles. Læs meget mere om kriterierne nedenfor.

Det er desuden et krav, at virksomheden har aflagt regnskab for minimum tre år samt aflagt bæredygtighedsrapportering minimum én gang – som integreret rapport eller selvstændig rapport.

Juryen består af Linda Nielsen, Lars Rasmussen, Kristian Jensen, Bo Øksnebjerg, Torben Möger Pedersen, Stine Kirstein Junge og Mie Krog.

Deadline for ansøgning er 8. maj 2024.

Ansøg og læs mere om Sustainability Awards 2024 her.

Kriterierne for Sustainability Awards

Sustainability Awards er for danske virksomheder, som opfylder kriterierne for én eller flere af priserne, som uddeles. Der uddeles i alt fire priser:

  • Value Chain Award, der henvender sig til virksomheder, der arbejder ansvarligt med deres værdikæde og tager ansvar for bæredygtighedsspørgsmål i værdikæden.
  • Environment Award, der er målrettet virksomheder, der arbejder ambitiøst med deres påvirkning på centrale natur- og miljøområder.
  • Climate Change Award, der er for virksomheder, som sætter ambitiøse og validerede klimamål med fokus på både scope 1,2 og 3.
  • Desuden uddeles Særprisen for Long Term Value Creation - i år med fokus på mangfoldighed og inklusion. Der kan ikke søges om denne pris.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Marcus Nierhoff

CSR-konsulent