; ;
Gemt

Fra 1. april skal du indberette din markedsførte emballage for 2024: Sådan gør du

19. marts 2024

Er du en af de godt 40.000 virksomheder, der bliver omfattet af det udvidede producentansvar, skal du meget snart i gang med at registrere dit forventede forbrug af emballage for resten af 2024. Det får du hjælp til her.  

Den 1. juli 2025 træder det udvidede producentansvar for emballage i kraft i Danmark, men allerede fra 1. april 2024 skal du registrere det emballage, du ”tilgængeliggør” på det danske marked ⇒ se hvilke emballager du får ansvaret for her. Fristen for registreringen er 31. august 2024. 
 
Sådan registrerer du 
Dansk Erhverv anbefaler, at du melder dig ind i kollektivordningen VANA, som sørger for at registrere din virksomhed i det nationale producentansvarsregister hos Dansk Producentansvar.  
 
Hos VANA skal du via medlemsportalen indtaste jeres forventede emballagemængder for 2024, når I er klar til at indberette dem til myndighederne. På den måde kan du klare det hele nemt og samlet ét sted.

Læs mere om registrering og indberetningen i 2024 her 
 
Hos VANA kan du også få generel hjælp til at overholde reglerne om emballage. 
 
Medlemskab af VANA er gratis og uforpligtende, indtil registreringen åbner til april. Herefter betales et opstartsbidrag på 4000 kr. (2000 kr. for virksomheder under bagatelgrænsen på 8 tons). 
 

Læs mere om producentansvar for emballage

Kontakt

Klima, energi og miljø

Andreas Hastrup Clemmensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil