Gemt

Alternative markeder for dansk eksport efter Brexit

Valgsejren til premierminister Boris Johnsons konservative regering den 12. december betyder, at Storbritannien forlader EU. Når det sker, vil Storbritannien ikke længere være en del af EU’s indre marked, EU’s toldunion og øvrige EU-politikområder. Det kan med stor sandsynlighed blive en dyr affære for dansk økonomi. Dansk Erhverv har undersøgt, hvilke alternative markeder danske eksportører bør kigge nærmere på, hvis deres afsætning i Storbritannien kommer under pres i kølvandet på Brexit.

Nyhed

Alternative markeder for dansk eksport efter Brexit

pdf

Download

Analyse nr. 6 | 2020 januar

Valgsejren til premierminister Boris Johnsons konservative regering den 12. december betyder, at Storbritannien forlader EU. Når det sker, vil Storbritannien ikke længere være en del af EU’s indre marked, EU’s toldunion og øvrige EU-politikområder. Det kan med stor sandsynlighed blive en dyr affære for dansk økonomi: Ca. 60.000 danske arbejdspladser er knyttet direkte eller indirekte op på vores eksport til Storbritannien. I 2018 eksporterede Danmark varer for 46 mia. kr. og tjenester for 60 mia. kr. til Storbritannien.

Dansk Erhverv har undersøgt hvilke varegrupper i den danske vareeksport til Storbritannien, som vil have relativt mest at tabe ved en lavere britisk efterspørgsel efter danske varer. Vi har fundet de varegrupper, hvor danske virksomheder har klaret sig særlig godt i Storbritannien sammenlignet med, hvor gode de har været til at sælge disse varer på globalt plan. Derudover har vi undersøgt, hvilke alternative markeder danske eksportører bør kigge nærmere på, hvis deres afsætning i Storbritannien kommer under pres i kølvandet på Brexit. Vores analyse fokuserer på eksport af varer.

Kontakt os

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil