Gemt
Presse og Nyheder

Amazon åbner onlineapotek

18. november 2020

Den amerikanske e-handelsgigant kaster sig nu ind i kampen om det digitale apotekermarked med Amazon Pharmacy.

Digitaliseringen af apotekerne og salget af medicin har fået luft under vingerne de sidste år, og nu kaster e-handelsbranchens helt store spiller sig for alvor over det voksende marked.

Amazon offentliggjorde d. 17. november, at de lancerer Amazon Pharmacy, hvor forbrugerne kan købe receptpligtig medicin og andre apotekervarer.

”I takt med, at flere og flere mennesker skal ordne deres hverdagsærinder hjemmefra, er apoteket en vigtig og nødvendig tilføjelse til Amazons onlineforretning," siger Doug Herrington, underdirektør for North American Consumer-forretningen hos Amazon, i en pressemeddelelse.

Amazon købte i 2018 onlineapotektet Pill Pack, men med Amazon Pharmacy knytter de nu kunderne endnu tættere.

Den nye satsning kommer ikke bag på Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

”Amazon vil jo være the everything store, så det er helt naturligt, at de også vil sælge medicin.”

Han vurderer, at Amazons nye forretningsgren bliver ganske værdifuld.

”Markedet og forbrugerne er klar til at købe medicin og andre apotekervarer online. Det har vi også set i Danmark, hvor flere netbutikker, der sælger disse varer, er rykket op på listen over de mest anvendte netbutikker.”

Flere kommer til at mærke presset fra Amazon
Med den nye satsning bliver Amazon nu også en konkurrent for nogle af de virksomheder, der måske ikke forventede at få den amerikanske gigant som konkurrent.

”Det er klart, at hvis Amazon hiver apotekerdelen med til Danmark, når de åbner her, så vil nogle af de danske netbutikker med apotekervarer få sig en voldsom konkurrent,” siger Niels Ralund.

I USA dykkede apotekerkæderne Walgreens og CVS med henholdsvis 9,6 % og 5,4 % efter Amazons nyhed.

Kontakt os

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.