Gemt
Presse og Nyheder

Årets tre største OPS-sejre

2018 har budt på flere politiske sejre, når det kommer til offentlig-privat samarbejde. Læs om de tre største her.

Nyhed

DANSK ERHVERV | OPS - 6. DECEMBER 2018

1. Vigtig milepæl for fair og lige konkurrence, når det offentlige og det private byder på opgaver
Konkurrencen mellem det offentlige og det privat skal være fair og lige. Et vigtigt skridt i den retning blev taget, da regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialdemokratiet landede en delaftale i april efter flere års pres fra Dansk Erhverv. Aftalen indeholder klare regler for prisfastsættelse, bedre klagemuligheder og skarpere regler for kontrolbud.

2. Ændring af udbudsloven: Øget gennemsigtighed om evalueringsmodellen
Dansk Erhverv kæmper for mest mulig gennemsigtighed ved udbud, så virksomheder bedre kan vurdere deres tilbudsstrategi og optimere deres tilbud ud fra ordregivers evalueringsmodel. Dansk Erhverv var derfor meget tilfredse med erhvervsministeriets lovforslag om øget gennemsigtighed omkring evalueringsmodeller i udbudsloven fra oktober.

3. Nyt Forum for Udbud skal styrke konkurrencen ved at finjustere udbudsloven
Dansk Erhverv sidder med om bordet, når Forum for Udbud dykker ned i udbudsloven for gennem finjusteringer af udbudsloven, at styrke konkurrence. Dansk Erhverv har længe efterlyst et forum, der samler nøgleaktører til en drøftelse af de udbudsjuridiske rammer, og ser frem til samarbejdet i forummet. Her vil Dansk Erhverv kæmpe for styrket konkurrence, øget gennemsigtighed og færrest mulige transaktionsomkostninger ved udbud.

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.