Gemt

Brexit har gjort danskerne mere positive omkring EU

Analysen viser tydeligt, at danskerne er blevet mere positive omkring Danmarks med-lemskab af EU som følge af Brexit. 32 pct. af danskerne er blevet mere positive, mens 12 pct. af blevet mere negative. Samlet set er EU-optimismen altså vokset markant som følge af Brexit.

Nyhed

Brexit har gjort danskerne mere positive omkring EU

pdf

Download

Analyse nr. 1 | 2020 - Januar

Brexit har efterhånden præget den offentlige debat siden juni 2016, hvor et smalt flertal af den britiske befolkning første gang stemte ”ja” til at forlade EU. Flere frygtede dengang, at det ville få befolkningerne i flere EU-lande til at ønske samme udvikling for deres lande. Efter tre et halvt år med usikkerhed omkring Brexit har flere dog indset, at det ikke er helt ligetil at forlade EU med alt, hvad det indebærer. Dansk Erhverv har på denne baggrund undersøgt danskernes syn på EU og herunder også, om Brexit har påvirket deres syn på Danmarks medlemskab.

Analysen viser tydeligt, at danskerne er blevet mere positive omkring Danmarks med-lemskab af EU som følge af Brexit. 32 pct. af danskerne er blevet mere positive, mens 12 pct. af blevet mere negative. Samlet set er EU-optimismen altså vokset markant som følge af Brexit. Det understreges af den store støtte til EU-projektet, som vi kan dokumentere i undersøgelsen. Et stort flertal af danskerne (74 pct.) mener nemlig fortsat, at Danmark bør være en del af EU og stort set lige så mange (73 pct.) angiver, at EU-medlemskabet overordnet set er en god ting for Danmark. Der er altså ingen tvivl om, at danskernes støtte til EU er blevet styrket som følge af det kaotiske forløb omkring Brexit.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jakob Kæstel Madsen

Senioranalytiker
EU og International

Lasse Hamilton Heidemann

EU- og International Chef
Medarbejderprofil