Gemt
Presse og Nyheder

Brian Mikkelsen: Der skal større klimaambitioner til

Der er behov for større visioner og ambitioner i debatten om klimaet, lyder det fra Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen i JP Finans

Nyhed

Nyhed

Der er bred enighed om, at der skal handles på klimaområdet, og ved at tænke globalt kan vi tidoble vores ambitioner. Hvis vi i Danmark indfrier Folketingets ambitioner om at udlede 70 procent mindre CO2 i 2030 end i 1990, så giver det en besparelse på 50 millioner tons. Der er behov for større ambitioner, mener Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, der kræver et mere visionært blik på klimaområdet.

”Det er som om, de fleste sidder og kigger ned i en meget lille andedam, hvor der svømmer nogle små fisk rundt, mens der lige ved siden af er blåhvaler, som det er til at få fat på. Lad os tage vindenergi. Vindmøller nedsætter udslippet af drivhusgasser på globalt plan med 645 millioner tons CO2. Det er den samlede danske udledning gange 13. Derfor siger jeg, at vi skal til at have mere fokus på at få sikret, at vi i Danmark udvikler og skalere fremtidens klimaløsninger, som betyder, at vi kan få reduceret drivhusgasserne kraftigt på det globale plan. Jeg siger, lad os få en ambitiøs klimapolitik, hvor visionen snarere er en reduktion på 1000 procent,” siger Brian Mikkelsen.

Danmark skal være i front
Brian Mikkelsen understreger, at Danmark skal gå forrest med de gode eksempler.

”Vi skal fortsat feje for egen dør og have fokus på vores egne udledninger. Det er en bunden opgaven. Men den reelle klimaforskel kommer først med udviklingen af det næste vindmølleeventyr til gavn for hele verden – om det er Power2X, hvor vi laver nye grønne brændstoffer eller bioteknologiske klimaløsninger til landbrug, fødevare og industri. Vi skal kaste os ind i det lange, seje træk, der skal til, for at sikre, at vi bliver det land, der kommer til at udvikle teknologierne og løsningerne, som hele verden kan bruge. Vi skal både være visionære og samtidig anerkende problemets kompleksitet og have fokus på at gøre det, der virker,” siger Brian Mikkelsen.

Du kan læse mere om Brian Mikkelsens ønsker om en ambitiøs klimapolitik ved at læse hans klumme i JP Finans Dansk Erhverv: Folketinget er for uambitiøst på klimaets vegne

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.