Gemt
Presse og Nyheder

Brian Mikkelsen: Lad os få et opgør med byrderne

Dansk Erhverv rækker nu en hjælpende hånd til erhvervsminister Rasmus Jarlov i form af et katalog med byrder for 2,7 mia. kroner, som kan fjernes.

Nyhed

Nyhed den 7. januar 2019

Regeringen har som erklæret mål at fjerne byrder for 4 mia. kroner i perioden 2015 til 2020. I den forbindelse har erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) bedt erhvervslivet om at byde ind med forslag til byrder, som med fordel kan fjernes. Dansk Erhverv har derfor netop sendt et katalog med ikke færre end 28 byrder til en samlet værdi af 2,7 milliarder kroner, som forslås fjernet.

”Der er mange byrder for danske virksomheder, og man kan roligt sige, at der er for mange. Derfor er det godt og rigtigt, at regeringen vil fjerne nogle af dem. Lige så rigtigt er det, at de beder dem, som det hele handler om, nemlig erhvervslivet, om at få gode input. Det er klart, at vi ikke kan sidde sådan en opfordring overhørig, og derfor kommer vi nu med et helt katalog, som ministeren bare kan plukke i,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

En tur i helikopteren
I kataloget foreslås det blandt andet, at alle erhvervslivets energiafgifter harmoniseres, så er de er på EU’s minimumssats, at arbejdsgiverperioden i sygedagpengeloven bliver reduceret og at der sker forenklinger på en lang række områder.

”Vi kommer vidt omkring i kataloget, og det er også meningen. For vi har været en tur oppe i helikopteren og kigget på byrderne oppefra. Og man må sige, at der i dén grad har været noget at komme efter. Nu er bolden så givet op, og jeg er overbevist om, at regeringen griber den og spiller den videre,” siger Brian Mikkelsen.

Byrdekatalog til Erhvervsministeren 2019

pdf

Download

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.