Gemt
Presse og Nyheder

Danmark går glip af millioner i moms fra udenlandsk e-handel

Momsbagatelgrænsen på 80 kr. kombineret med snyd med moms betyder, at danske virksomheder udkonkurreres, at staten går glip af millioner i manglende moms. Dansk Erhverv opfordrer derfor til at lukke momshullet, styrke kontrollen og ændre reglerne.

Nyhed

nyhed, 17. december 2019

Det danske og europæiske marked oversvømmes af billige varer, som forbrugerne køber direkte fra sælgere i bl.a. Kina via de populære platforme som f.eks. Wish, AliExpress og Amazon. Men varerne lever ofte ikke op til danske og europæiske krav, og flere test har afsløret farlig kemi i meget legetøj. Dansk Erhverv har lavet en lille stikprøve på 30 køb af legetøj hos asiatiske sælgere på nogle af de mest populære platforme, og resultatet er stærkt bekymrende, da det viste overtrædelse af mange regler:

 

  • Kun to ud af de 30 pakker havde en korrekt angivelse af varens værdi
  • Ingen af de 30 pakker indeholdt en ordreseddel eller faktura. Det gør det vanskeligt at kontrollere, om den værdi, der er angivet på varen også er det forbrugeren har betalt.
  • Ingen af de pakker, hvor der skulle have været betalt moms, fordi værdien var over 80 kr., var der betalt moms. Grunden var at værdien var sat for lavt.
  • Ingen af købene overholdt handelsbetingelserne forbrugerbeskyttelsesreglerne, herunder fortrydelsesret og reklamationsret.
  • Ingen af produkterne overholdt reglerne for produktsikkerhed.

”Vores stikprøve afslører udbredt omgåelse af reglerne. Det skævvrider konkurrencen og skader forbrugersikkerheden. Det viser, at der er brug for nye EU-regler som forpligter platformene til at tage ansvar for, at det, de sælger lever op til reglerne. Og så skal kontrollen styrkes,” siger Lone Rasmussen, markedschef i Dansk Erhverv.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.