Gemt
Presse og Nyheder

Dansk Erhverv: Opsig aftalen med Kammeradvokaten inden nytår

Dansk Erhverv foreslår nu, at statens aftale med det private advokatfirma Poul Schmith - den såkaldte Kammeradvokataftale - opsiges inden udgangen af 2019. Forslaget kommer efter, at statens udgifter til Kammeradvokaten er steget massivt over de seneste år.

Nyhed

Nyhed, 29. november 2019

"Nu er tiden kommet til, at vi for alvor gør op med Kammeradvokatens særstatus. Ved at opsige Kammeradvokataftalen kan vi sikre, at vi får fair og lige konkurrence omkring statens juridiske opgaver. Vi skal hele tiden sikre, at vi bruger vores skattekroner bedst muligt, og det gør vi ikke ved at lade én privat advokatvirksomhed modtage noget nær alle statens juridiske opgaver", siger Daniel Møller Jensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv. 

I den nuværende Kammeradvokataftale er der et opsigelsesvarsel på et år. Derfor mener Daniel Møller Jensen, at det vil være et godt tidspunkt at opsige aftalen inden udgangen af 2019:

"Hvis aftalen opsiges inden udgangen af 2019, som vi foreslår, kan vi bruge det kommende år på at etablere rammeaftaler på de enkelte ressortområder, som en erstatning for den nuværende aftale. Rammeaftaler, hvor flere advokatvirksomheder kan byde ind, gør, at vi får skabt fair og lige konkurrence om opgaverne - og i højere grad sikrer, at vi får den bedste juridiske bistand for pengene", siger Daniel Møller Jensen og fortsætter:

"Ordningen med Kammeradvokaten er en helt særlig ordning, som vi kun ser i Danmark. Markedet for advokatydelser eller statens juridiske opgaver er ikke anderledes her i landet end i andre, så derfor giver det god mening fx at se over sundet til Sverige, som netop har egentlige rammeaftaler. Det skal vi lade os inspirere af." 

Fakta:
Statens købte i 2018 ydelser hos Kammeradvokaten for 480 mio. kr. Det er en stigning på 239 mio. kr. siden 2009.   

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Daniel Møller Jensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.