Gemt

Danskerne køber fyrværkeri for ca. 400 mio. kr.

Dansk Erhvervs analyse viser, at danskerne forventes at bruge ca. 400 mio. kr. på fyrværkeri til nytårsaften i år . Det er et lille fald på 4 pct. siden sidste år, hvor tallet var 415 mio. kr. Ligesom sidste år er det lige i underkanten af hver tredje husstand i Danmark, som køber fyrværkeri.

Nyhed

64. Danskerne køber fyrværkeri for ca. 400 mio. kr.

pdf

Download

Analyse nr. 64 | 2019 - December

Nytåret nærmer sig, og med det følger de eneste seks dage på året, hvor det er lovligt at fyre fyrværkeri af. Dansk Erhverv har ud fra en befolkningsundersøgelse analyseret, hvor mange penge danskerne forventer at bruge på fyrværkeri i forbindelse med nytåret 2019.

Analysen viser, at danskerne forventes at bruge ca. 400 mio. kr. på fyrværkeri til nytårsaften i år. Det er et lille fald på 4 pct. siden sidste år, hvor tallet var 415 mio. kr. Ligesom sidste år er det lige i underkanten af hver tredje husstand i Danmark, som køber fyrværkeri. Dem, der køber fyrværkeri, forventer dog at bruge færre penge i år end de gjorde i 2018. Blandt danskerne afhænger det forventede forbrug af fyrværkeri i høj grad af bl.a. bopæl, uddannelse og alder.

Det beskedne fald i danskernes forventede køb af fyrværkeri kan skyldes den faldende forbrugertillid, som har ramt dansk økonomi . Forbrugerne er bekymrede for de økono-miske fremtidsudsigter og af den grund kan en række danskere være tilbageholdende med at bruge lige så mange penge på fyrværkeri, som de tidligere har gjort.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jakob Kæstel Madsen

Senioranalytiker