Gemt
Presse og Nyheder

Der skal sættes turbo på investeringer

Politikerne bør lytte, når Det Økonomiske Råd anbefaler ændringer af skattesystemet. Dansk økonomi tørster efter investeringer. Vejen frem er bl.a. at forenkle skattesystemet, lyder det fra Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen.

Nyhed

pressemeddelelse den 18. juni 2019

Det Økonomiske Råd, DØR, er netop kommet med den såkaldte vismandsrapport, ’Dansk Økonomi, forår 2019’. Rapporten er overordnet forsigtigt positiv på dansk økonomis vegne. Interessant er det, at DØR peger på, at investeringerne ikke er fulgt med beskæftigelsesfremgangen.

”Dansk Erhverv har tidligere på året lavet en analyse, der viser, at hvis investeringerne havde fortsat den historiske vækst fra før finanskrisen, ville der i dag have været investeret 215 mia. kr. mere i virksomhederne. Det er investeringer, som der er brug for, fordi de er afgørende for, hvor meget velstand, vi får ud af den arbejdskraft, som danskerne lægger i virksomhederne. Skal vi have sat turbo på investeringerne, så er der blandt brug for, at vi får set på vores skattesystem. Det er for eksempel vigtigt, at selskabsskatten og aktieindkomstbeskatningen ikke er højere end i de lande, som vi normalt sammenligner os med,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Manglen på arbejdskraft er reel
Vismandsrapporten konkluderer også, at der seneste halve år har været tegn på aftagende pres på arbejdsmarkedet. Den opfattelse deler Dansk Erhverv ikke, idet konklusionerne bygger på et begrænset grundlag om aftagende mangel på arbejdskraft i byggeriet.

”Ser vi på serviceerhvervene, som dækker 70 procent af beskæftigelsen i Danmark, så oplever de fortsat mangel på arbejdskraft. Overordnet set har der været ikke færre end 35.000 forgæves rekrutteringer inden for perioden september 2018 til februar 2019. Vi opfordrer klart til, at en kommende regering sætter målsætninger for arbejdsudbuddet, så fokus på arbejdsmarkedsreformer fortsætter. Det vil også være en rigtig god idé at se på den såkaldte beløbsgrænse,” siger Brian Mikkelsen.

 

Se i øvrigt videoen Sæt turbo på investeringerne med Katrine Ellersgaard Nielsen, chef for analyse og samfundsøkonomi i Dansk Erhverv:

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.