Gemt
Presse og Nyheder

Død digital EU-skat er godt nyt

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv erklærer sig tilfreds med, at EU nu opgiver at arbejde videre med sin model for en digital skat. Der skal findes en OECD-løsning, lyder det fra organisationen.

Nyhed

pressemeddelelse 12. marts 2019

Det er netop blevet meddelt, at EU nu opgiver at arbejde videre med sit eget forslag om digital skat. Forslaget blev præsenteret i slutningen af marts sidste år, men er nu lagt endeligt på hylden.

”Det er en god idé at se på skatteforholdene på området, men modellen, som EU lagde på bordet var virkelig dårlig. Den var særdeles uskarp i forhold til, at ramme de rigtige virksomheder, den indebar en risiko for unfair dobbeltbeskatning. Endelig ville den risikere at føre til en transatlantisk handelskrig,” siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv.

En mandagsmodel
EU har nu besluttet sig for at sætte kræfterne ind på at finde en OECD-løsning.

”Det er vi glade for i Dansk Erhverv. For udfordringen er global, og derfor skal løsningen også være det. Det oprindelige EU-forslag var som sagt fyldt med fejl og kan vist kaldes for en mandagsmodel, som det er godt, at EU-lovfabrikken har fået hjemkaldt for evigt,” siger Jacob Ravn.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Souschef pol-analyse og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.