Gemt
Presse og Nyheder

Analyse af muligheder, udfordringer og dilemmaer

Som optakt til Dansk Erhvervs årsdag 2019 har vi kortlagt og analyseret væsentlige muligheder, udfordringer og dilemmaer, som dansk erhvervsliv - og vores samfund som helhed – møder i den digitale tidsalder.

Nyhed

Dansk Erhvervs Årsdag - 8. maj 2019

Dansk Erhverv årsdag den 8. maj 2019 havde overskriften ”Giganternes tid”. For den teknologiske udvikling buldrer afsted i landene omkring os og i mange store virksomheder. Forandringerne er i fuld gang og de vokser kun i omfang. Vi derfor ikke diskutere ”for” eller ”imod” digitalisering og giganter. Vi skal diskutere, hvordan. Hvordan skal vi som samfund og erhvervsliv gribe muligheder og håndtere udfordringerne?

Som optakt til årsdagen har Dansk Erhverv kortlagt og analyseret væsentlige muligheder, udfordringer og dilemmaer, som dansk erhvervsliv - og vores samfund som helhed – møder i den digitale tidsalder. Analyserne er samlet i en rapport, der kan downloades i linket her:

Giganternes-tid-analyser

pdf

Download

Analysen viser, at data som råstof i den digitale økonomi repræsenterer en værdi, der svarer til 3 pct. af BNP. Men data er også den digitale økonomis akilleshæl, og både værdien og risici bliver kun endnu større i de kommende år. Allerede i dag oplever borgere og virksomheder, at deres data bliver misbrugt - næsten 200.000 danskere vil blive ofre for cyberkriminalitet i år, og ca. hver syvende af Dansk Erhvervs medlemmer er blevet ramt af cyberangreb i det seneste år. Disse angreb har som minimum kostet virksomhederne 4 mia. kr., og regningen ender i sidste ende hos forbrugerne.

Analysen viser også, at Danmark er et højproduktivt land, men væksten i produktiviteten er ikke så høj, som den har været tidligere. Samlet er der tale om et investeringsefterslæb i den private del af økonomien på ca. 215 mia. kr. efter finanskrisen.

Samtidig viser analysen, at digitalisering kan udfordre vores finansiering af velfærd, skatteprovenuet. ”Giganternes tid” kalder på, at vi reformerer vores skattesystem, så det kan rumme nye forretningsmodeller og bliver robust og digitaliseringsparat. Derfor må vi for alt i verden ikke bare gribe til hovsaløsninger.

I rapporten kan du læse mere om analyserne bag samt Dansk Erhvervs konkrete bud på hvordan vi gearer både vores virksomheder og vores samfund til konkurrencen i den digitale økonomi.

Kontakt os

Politik og Analyse

Dea Donkin

Politisk Chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.