Gemt
Presse og Nyheder

EU planlægger straftold på import fra USA

Handelskonflikten mellem EU og USA fortsætter og der er risiko for, at der indføres straftold på amerikanske importvarer til EU. Dansk Erhverv modtager meget gerne dine kommentarer om forslagene til straftold på produkter fra USA.

Nyhed

DANSK ERHVERV | HANDEL - 21. MAJ 2019

Mulig straftold på amerikanske importvarer
I midten af maj afsagde WTO’s tvistbilæggelsespanel en længe ventet kendelse i handelskonflikten mellem EU og USA om ulovlig amerikansk statsstøtte til flyfabrikanten Boeing. Statsstøtten vurderes at være i strid med WTO-reglerne og derfor har EU ret til at indføre straftold på amerikanske importvarer til en værdi af 20 mia. USD. Da Trump-administrationen ikke bare har fortsat statsstøtten til Boeing, men også truer med at pålægge europæiske importvarer en amerikansk straftold, agter EU-Kommissionen nu at gå videre i sagen. Kommissionen har derfor udarbejdet en lang – foreløbig - liste med amerikanske importvarer, som man planlægger at pålægge en endnu straftold.

Mulighed for input og indsigelser
Kommissionen anmoder virksomheder i EU-lande om at komme med input eller indsigelser mod listen og samtidig oplyse, hvad en forøget EU-import told på varer med oprindelse i USA helt konkret kan komme til at betyde for deres forretning. 

Dansk Erhverv opfordrer derfor medlemmer, der kan blive berørt af dette EU-tiltag, til at fremsende deres input til Dansk Erhverv senest den 30. maj. Kommissionen vil tage indsendte høringssvar med i overvejelserne, når den endelige liste skal fastlægges.

Kontakt os

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.