Gemt
Presse og Nyheder

European Plastics Pact lægger kursen til konkrete indsatser for europæisk detailhandel

19. maj 2020

European Plastics Pact har nu fået igangsat fem arbejdsgrupper, der med konkrete målsætninger skal mindske brugen af plast og øge genanvendelsen. Dansk Erhverv deltager aktivt i to af dem.

European Plastics Pact lanceredes i marts i Brussels med opstart af fem arbejdsgrupper, der skal fremlægge deres første anbefalinger på European Plastics Pacts årsmøde den 8. oktober 2020. De fem arbejdsgrupper fokuserer på følgende temaer og målsætninger:

  1. Reusability and recyclability. Mål: Alt plastik skal være genanvendeligt i 2025. Arbejdsgruppen fremlægger på årsmødet en guideline, der muliggør en skalering af cirkulære design.
  2. Responsible use of plastics. Mål: Reducering af brugen af ny plast med 20 procent i 2025. Arbejdsgruppen fremlægger på årsmødet nye modeller for bedre genbrug af plastik
  3. Collection, sorting and recycling. Mål: At øge kapaciteten for indsamling, sortering og genanvendelse af plastik med 20 procent i 2025. Arbejdsgruppen fremlægger “best practice”-metoder til at øge kapaciteten.
  4. Use of recycled plastics. Mål: 30 procent af alt plastik i nye emballager og produkter skal i 2025 bestå af genanvendte materialer. Arbejdsgruppen fremlægger “best practice” om brugen af genanvendt plast.
  5. Monitoring and reporting. Mål: Udvikling af et fælles framework for monitorering og rapportering af underskriverorganisationerne. Arbejdsgruppen fremlægger på årsmødet forslag for monitering og rapportering.

Dansk Erhverv deltager aktivt
Dansk Erhverv deltager aktivt i arbejdsgrupperne for “Reusability and recyclability” og “Responsible use of plastics” og spiller relevante danske initiativer ind, der har bred opbakning fra Dansk Erhvervs medlemmer. Et konkret eksempel er Rethink Plastics designprincipper for fødevarebakker, som kan ses her: Rethink Plastic. Dansk Erhverv deltager desuden i Det Nationale Plastikcenter: Det Nationale Plastikcenter.

Initiativet European Plastics Pact er åbent for deltagelse af virksomheder. Læs om initiativet her: The European Plastics Pact

Kontakt miljøpolitisk chef Jakob Zeuthen for nærmere information om, hvordan man deltager.

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.