Gemt
Presse og Nyheder

EU’s momsgab stadig alarmerende højt

En dugfrisk rapport fra EU-Kommissionen viser, at momsgabet i EU stadig er tårnhøjt. Dansk Erhverv mener, at alle sejl bør sættes til for at mindske momsgabet til gavn for Danmark og de øvrige medlemsstater.

Nyhed

PRESSEMEDDELELSE, den 5. september 2019

EU-Kommissionen har i dag offentliggjort sin årlige rapport over det såkaldte momsgab på europæisk plan. Momsgabet er udtryk for forskellen mellem, hvad der burde opkræves i moms i overensstemmelse med den gældende lovgivning, og hvad der i realiteten opkræves af EU-medlemslandenes skattemyndigheder.  

Momsgabet i 2017 udgjorde 137 mia. euro, der trods et fald fra 145,4 mia. euro i 2016, stadig er alarmerende højt. Derfor kalder Dansk Erhverv på handling. Momsgabets størrelse varierer fra medlemsland til medlemsland, med Rumænien som topscorer med et momsgab på 35,5 pct. og i den helt modsatte ende Cypern med blot 0,6 pct. Danmark ligger i den relativt lave ende med en momsgabprocent på 7. 

”Årsagerne til det stadig alt for høje momsgab er komplekse og afhænger uden tvivl af en lang række faktorer, såsom momssvindel, konkurrenceforvridende og ineffektive momsregler, manglende myndighedskontrol m.v.”, siger fagchef for moms i Dansk Erhverv, Ulla Brandt. 

”Et af Dansk Erhvervs fokusområder, når det gælder moms, er bl.a. at sikre en stærk kontrol fra skattemyndighedernes side. Ikke mindst i forhold til hele e-handelsområdet og den omfattende svindel, der foregår, når virksomheder fra både EU-lande og ikke-EU-lande leverer varer til danske kunder uden at opkræve den korrekte moms”, siger Ulla Brandt og fortsætter: 

“Kommissionen arbejder intenst på at forenkle momsreglerne, gøre dem mere robuste over for momssvindel og vigtigst af alt at øge samarbejdet på tværs af grænserne mellem de nationale skattemyndigheder. Det bakker Dansk Erhverv selvfølgelig op om.” 

”Momsen udgør i mange medlemslande det største provenu til statskasserne, og er samtidig et af de vigtigste konkurrenceparametre for såvel danske som udenlandske virksomheder. Derfor lægger Dansk Erhverv afgørende vægt på et velfungerende og effektivt momssystem som katalysator for en øget konkurrencekraft på EU-plan, og et område vi fortsat skal prioritere højt”, siger Ulla Brandt. 

Lær kommissionens pressemeddelelse og FAQ her: 

https://europa.eu/rapid/press-release_QANDA-19-5513_en.htm?locale=en 

file:///C:/Users/ubr/Downloads/QANDA-19-5513_EN.pdf 

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Ulla Brandt

Fagchef for moms, regnskab og revision, advokat

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.