Gemt
Presse og Nyheder

Finanslovsforslag mangler vækstinitiativer

Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen mener, at regeringens udspil til en finanslov for 2020 mangler tiltag, der skaber vækst og øger beskæftigelsen.

Nyhed

pressemeddelelse den 2. oktober 2019

Regeringen har netop fremlagt dens forslag til, hvordan finansloven for næste år skal se ud. Dansk Erhverv peger på, at det er problematisk, at finansieringen til regeringens velfærdsambitioner kommer fra øgede skatter i omegnen af 2,8 milliarder kroner.

”Det bringer ikke Danmark fremad, når skatter og afgifter øges. Tværtimod. Overskriften for udspillet er ”Velfærd Først”, men regeringen synes her at glemme, at forudsætningen for velfærd er et erhvervsliv i vækst. Vi mangler også svar på, hvor der skal skaffes hænder og hjerner til den efterspørgsel, som både den offentlige og den private sektor har,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Fornuftig finansiering findes
Brian Mikkelsen peger især på arveafgiften, droppelse af lempelse på arbejdsgiverbetalt telefon og en ekstraregning til arbejdsgiverne på en halv milliard kroner i form af, at arbejdsgiverne skal betale for de første 40 sygedage mod 30 sygedage som tiltag, der peger i den gale retning.

”Pengene kan findes andre steder, hvor det giver langt mere mening, og ikke skader erhvervslivet. Men forhandlinger venter, og andre partier kommer på banen med deres gode forslag,” siger Brian Mikkelsen.

Væksten er vigtig
Der er dog også ros fra Dansk Erhvervs adm. direktør til regeringen i form af, at visse finansieringselementer, som tidligere har været luftet offentligt, ikke er med i finanslovsudspillet.

”Vi er meget tilfredse med, at regeringen ikke har medtaget højere punktafgifter og aktiebeskatning som en del af finansieringen. Det er sager, som vi har kæmpet hårdt for i Dansk Erhverv. Vi sender nu den klare anbefaling, at disse tiltag ikke undervejs finder vej til forhandlingsbordet. For det vil skade erhvervslivet og væksten. Vi har brug for tiltag, der skaber vækst og øger arbejdsudbuddet,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen hæfter sig ved, at finanslovsforslaget adresserer den grønne omstilling blandt andet med ekstra midler til grøn forskning.  En dagsorden som Dansk Erhverv bakker op om, og hvor erhvervsorganisationen vil være en medspiller for regeringen og andre gode kræfter, der arbejder for at løfte klimaudfordringen. Brian Mikkelsen roser desuden regeringen for at ville styrke indsatsen mod snyd og organiseret kriminalitet på skatte- og momsområdet.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.