Gemt

Fintech-startups hårdt ramt på finansieringsmuligheder efter Covid-19

Antallet af finansieringsrunder i fintech-virksomheder er faldet med 28 pct. fra første til andet kvartal af 2020. Dette står i skarp kontrakt til, at man set over alle brancher har oplevet en stigning på 6 pct.

Nyhed

ANALYSE NR. 40|2020 - JULI

Globalt er antallet af finansieringsrunder for fintech-virksomheder faldet i andet kvartal af 2020. Det er i kontrast til det samlede antal ventureinvesteringsrunder for alle brancher, hvor vi ser en lille stigning fra første til andet kvartal. Fintech har ellers de senere år oplevet rekordhøje investeringer og værdiansættelser på verdensplan.

Investorerne sætter pengene i etablerede virksomheder
Nye tal fra CB Insights viser, at der er sket et skift i de virksomheder, som finansieringsrunderne er målrettet. Fintech-virksomheder i de tidligere stadier, har i andet kvartal modtaget en mindre del af de samlede fintech-investeringer sammenlignet med tidligere kvartaler.

Investorerne sætter i højere grad deres penge i mere etablerede fintech-virksomheder fremfor fintech-virksomheder i de tidlige stadier. Det kan skyldes corona-krisen, hvor øget risiko i markedet får investorerne til at søge mod mere sikre investeringer. 

image0q7zm.png

40 Corona skader start-ups indenfor fintech

pdf

Download

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil