Gemt
Presse og Nyheder

Flere vælger uddannelser som passer til erhvervslivet

Tallene for de unges studievalg for 2019 viser en klar tendens til, at de unge vælger de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. De humanistiske uddannelser falder fortsat og det tyder på, at området skal forny sig, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

pressemeddelelse den 25. juli 2019

Optaget er steget med syv procent på sygeplejerskeuddannelsen og flere kvinder er kommet ind på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering and Mathematics) – her er stigningen på tre procent siden sidste år. Det er blandt de positive tendenser i opgørelsen over optagne på de videregående uddannelser i 2019, som netop er kommet.

”Det er positivt, at der i stigende grad optages unge på de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. Den private sundhedssektor mangler i den grad sygeplejersker og vi mangler også flere kvinder inden for STEM. Det tyder på, at de unge har fokus på, hvad erhvervslivet mangler og det er utroligt vigtigt, at vores virksomheder kan få kvalificeret arbejdskraft og så i fremtiden,” siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mads Eriksen.

Humaniora skal genopfinde sig selv
De humanistiske uddannelser ser ud til at fortsætte med at få færre studerende. Her er faldet på fem procent i forhold til sidste år, og der er nu tale om et samlet fald på næsten 2.500 studerende siden 2013.

”Vi har stor brug for humanisterne i erhvervslivet. Kulturel forståelse er meget vigtigt for vores virksomheder, når de skal sælge globalt. Men jeg tror, at humaniora skal genopfinde sig selv og gøre kandidaterne mere attraktive for erhvervslivet, så vi undgår overledighed. Humaniora kan fx få en afgørende rolle i udviklingen af it og kunstig intelligens,” siger Mads Eriksen.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.