Gemt
Presse og Nyheder

Forbruget af bæreposer skal ned

Dansk Erhverv bakker op om regeringens initiativer, der skal få danskerne til at bruge færre bæreposer.

Nyhed

pressemeddelelse 4. december 2018

Regeringen kommer nu med en række initiativer, som skal få danskerne til at bruge bæreposer mere miljøforsvarligt ved at nedbringe et unødvendigt forbrug.

”Forbruget skal ned, uanset om man bruger papir, plast, bomuld eller sammensatte materialer til poserne. Derfor bakker Dansk Erhverv op omkring Regeringens og plasthandlingsplanens frivillige aftale, der skal halvere danskernes forbrug inden 2023 og ønsker aktivt at arbejde for at målet nås igennem oplysning til forbrugerne,” siger Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.

Pris giver respekt
Et af regeringens initiativer går ud på, at det ikke længere skal være tilladt at give gratis og tynde bæreposer til sine kunder.

”Vi kan sagtens se idéen i at forbyde uddeling af gratis poser, fordi en omkostning ved en pose kan være med til at give forbrugeren en forståelse af, at en pose har en værdi og dermed give en respekt og motivation til at genbruge den frem for at smide den ud,” siger Jakob Lamm Zeuthen.

Jakob Lamm Zeuthen tilføjer, at det er med tilfredshed, at Dansk Erhverv konstaterer, at Plasthandlingsplanens initiativer til at mindske forbruget af bæreposer retter sig imod bæreposer af alle materialetyper. Plast er et miljøforsvarligt materiale og et af de bedste, som kan indgå i genanvendelse og den cirkulære økonomi. Det vil derfor være uheldigt for miljøet, hvis forbrugernes adfærd påvirkes af unuanceret og forkert information.

Dansk Erhverv arbejder for, at initiativerne i de danske handlingsplaner for cirkulær økonomi og plast koordineres tæt for at styrke cirkulær økonomi i det danske samfund. Plast har den laveste genanvendelsesprocent på 30 % for vores primære materialer som glas, pap, metal og træ og plastprocenten skal op på 50 % inden 2025.

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.